Verheugen: Gerekirse Rum kesimi AB'ye alınır

Güncelleme Tarihi:

Verheugen: Gerekirse Rum kesimi ABye alınır
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2002 12:28

AB`nin genişlemesinden sorumlu komisyon üyesi Günther Verheugen, ``Kıbrıs Rum kesiminin, gerekirse tek başına AB üyesi olacağını`` söyledi.

Haberin Devamı

Deutschland radyosunda bugün demeci yayınlanan Verheugen, ``Kıbrıs`ın AB`ye girecek ilk adaylar arasında olacağından hiç şüphe duymadık. Durum gerektirirse Rum kesimi tek başına AB`ye girebilir`` dedi.

``Ama bu bizim özellikle istediğimiz çözüm değil`` diyen AB komisyon üyesi, ``Komisyonun açık tutumu, Kıbrıs konusunda ilerleme kaydedilmesini sağladı. Ben bunu daha önce beklemiştim. Bu gelişmenin sonbaharda olacağını düşünmüştüm, ama olsun güzel, yeterince vaktimiz var...`` diye konuştu.
 
4 yıl aradan sonra ilk yüz yüze görüşmeyi 4 Aralık`ta LefkoÅŸa`da yapan KKTC CumhurbaÅŸkanı Rauf DenktaÅŸ ile Rum Yönetimi Lideri Glafkos Klerides, doÄŸrudan görüşmelerin 16 Ocak`ta baÅŸlatılması için  anlaÅŸmıştı. Klerides 5 Aralık`ta KKTC`ye geçerek DenktaÅŸ ile yemek yemiÅŸ, DenktaÅŸ da 29 Aralık`ta LefkoÅŸa`nın Rum tarafına giderek, Klerides ile aynı sofraya oturmuÅŸtu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!