Venedik'te sürücü yaya üst geçidinden geçti

Güncelleme Tarihi:

Venedikte sürücü yaya üst geçidinden geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 11:48

İtalya’nın Venedik kentindeki yaya üst geçidinden otomobili ile geçen sürücü güvenlik kamerasındaki görüntüleri sayesinde yakalandı. Bu olay, Rize’de minibüsü ile üst geçitten geçen sürücüyü akla getirdi.

Venedik kentinde adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve birbirine bağlayan 400 köprü bulunurken her gün binlerce kişi bunları kullanıyor. Venedik’te yayalar için yaptırılan, her gün binlerce kişinin üzerinden geçtiği ‘Piazzale Roma Köprüsü’nden geçen otomobil, güvenlik kamerası ile tespit edildi. Bunun üzerine ekiplere otomobilin plakası bildirildi. Otomobil, kısa sürede tespit edilirken sürücüsüne para cezası uygulandı.

RİZE’DEKİ BENZER OLAY

Benzer olay, Rize’de meydana gelmişti. 36 yaşındaki İsmail Güngör, bir arkadaşıyla birlikte minibüsüyle sahilde gezintiye çıkarken bir ayağı sahilde, diğeri ayağı ise Menderes Bulvarı MOBESE merkezi önünde bulunan yayalar için düz rampa bulunan üst geçidin önüne gelmişti. Minibüsle önce kaldırıma çıkan Güngör, ardından yaya üst geçidine tırmanıp karşı taraftan kaldırıma indi ve karayoluna geçerek yoluna devam ederken MOBESE kameraları tarafından da görüntülendi.

Trafik ekipleri, bir süre kovaladıktan sonra durdurdukları sürücü İsmail Güngör’e trafiği tehlikeye düşürmek ve trafik görevlilerinin dur ikazına uymamaktan dolayı 47-1A ve 47-1D maddelerinden toplam 189 lira trafik cezası kesti. Güngör’ün aracında üst geçitten geçerken sürtünmeden dolayı çizikler de oluştu. Dört bir yanı çizilen araçta yaklaşık 2 bin liralık hasar meydana geldi. Güngör bir gün yaya olarak geçtiği üst geçitten arabayla da geçmek istediğini belirterek "Üstgeçit biraz geniş. Bir gün buradan yaya geçtim. Sonra ’bir de arabayla geçeyim’ dedim. Arkadaşımla birlikte dün akşam geçtik. Cahillikten mi yoksa arkadaşların fikirlerinden mi kaynaklandı bilemiyorum. Çok istiyordum, onu da gerçekleştirdim" dedi. Üst geçitten geçerken aracın dönüşte zorlandığını ifade eden Güngör, "Biraz zor oldu. Uğraştık ama arabanın da sağını solunu çizdik. Bu hasarlar önemli değil. Bizim kaporta üzerine işyerimiz var. Trafik ekipleri 189 lira ceza kesti. Arabada da 2 bin lira zarar var" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!