Venedik'te ödül skandalı

Güncelleme Tarihi:

Venedikte ödül skandalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 55'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde yaşanan skandal sinema şölenine gölge düşürdü. İtalyan basınına göre, Kültür Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Walter Voltroni, jüri başkanı yönetmen Ettore Scola'ya başvurarak bir İtalyan filminin kazanmasını önermesi bunun üzerine bir İtalyan filmi olan Cosi Ridevano'nun (Böyle Gülerlerdi) Altın Aslan'ı alması ile Emir Kusturica'nın hakkı yendi. Haberi ilk veren Radio Popolare, Veltroni'nin önerisi üzerine 9 kişilik jüride görüş ayrılığı çıktığını duyurdu.

Daha sonra jüri başkanı Ettore Scola bu haberi yalanlarken ödülü tam anlamıyla hakeden bir eser olmadığı için jüride görüş ayrılığı çıktığını ancak Gianni Amelio'nun filminin oy farkı ile Altın Aslan'a layık görüldüğünü açıkladı.

Kara Kedi Beyaz Kedi adlı filmi ile favori gösterilen Emir Kusturica ise en iyi yönetmen ödülüyle yetinmek zorunda kalırken hicivli konuşmasında ‘‘Hayvan Ödülleri’’ koleksiyonu yaptığını Gümüş Ayı ve Gümüş Aslan'dan sonra Altın'lara ulaşmaya çalışacağını belirtti.

Venedik Film Festivali yöneticisi Felice Laudadio tüm ödüllerin kaldırılmasını önererek görevinden istifa etti. Laudadio çok sayıda filmin festivale katıldığını sadece halk jürisi ile en iyi filmin seçilmesi gerektiğini savundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!