Venedik'i Brian de Palma açıyor

Güncelleme Tarihi:

Venediki Brian de Palma açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2006 10:59

Avrupa, sinemanın en büyük buluşmalarından birine hazırlanıyor. Bu yıl 63'üncü kez düzenlenecek olan Venedik Film Festivali 30 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 21 filmin büyük ödül Altın Aslan için yarışacağı festivalde seçici kurul başkanlığını Fransız sinemasının efsane yıldızlarından Catherine Deneuve yapıyor.

Haberin Devamı

Festivalin açılış filmi Brian de Palma'nın imzasını taşıyan The Black Dahlia. James Ellroy'un romanından uyarlanan filmin başrollerinde Scarlett Johansson ve Josh Hartnett var. Film 1940'ların Los Angeles'ında cinayete kurban giden bir kadın oyuncunun gerçek yaşam öyküsünden esinleniyor. Hillary Swank ve Aaron Eckhart'ın da rol aldığı film aynı zamanda büyük ödül Altın Aslan için de mücadele edecek.

Film adını 1947 ylılında bir cinayete kurban giden dönemin oyuncularından Elizabeth Short'un takma isminden alıyor.

Emilio Estevez'in senaryosunu yazdığı ve Robert Kennedy suikastını konu alan Boby, ile Alfonso Cuaron'un Children of Man adlı bilim kurgusu da yarışmalı bölümde gösterilecek filmler arasında.

İngiliz yönetmen Stephen Frears'ın imzasını taşıyan The Queen de yarışmalı bölümün filmlerinden. Prenses Diana'nın ölümünün ardından yaşanan olayları konu alan filmde Helen Mirren başrollerden birini üstleniyor.

Haberin Devamı

Venedik bu yıl Anthony Hopskins, Sharon Stone, Scarlett Johansson, Michael Caine gibi beyazperdenin ünlü yıldızlarını dra ağırlamaya hazırlanıyor.

İkiz Tepeler, Mullholland Çıkmazı, Çıplak Kahvaltı, Mavi Kadife gibi filmleriyle tanına David Lynch ise bu yılın yaşam boyu başarı ödülünü alacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!