Velilerden baz istasyonu boykotu

Güncelleme Tarihi:

Velilerden baz istasyonu boykotu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 18:26

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ne bağlı Kızılkeçili Köyü'nde ilköğretim okulunun yakınına bir GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonu tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

Öğrenci velileri baz istasyonuna isyan etti

Veliler, bayram tatilinin ardından çocuklarını okula göndermeyerek, boykot başlattı. Okula gitmeyen öğrenci sayısı 150'yi bulurken, velilerin boykotuna Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Körfezi Şubesi de destek vererek, gerekirse konuyu adli makamlara taşıyacaklarını bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'ın velileri ikna çabası da sonuçsuz kaldı.

Edremit'e 11 kilometre uzaklıktaki, 180 öğrencisi bulunan 8 derslikli Kızılkeçili Köyü İlköğretim Okulu'na yaklaşık 150 metre mesafadeki arsaya bir GSM şirketi tarafından Ramazan Bayramı tatilinde, baz istasyonu kuruldu. Tatil dönüşü baz istasyonunu farkeden veliler, çocuklarının olumsuz etkileneceğini düşünerek, çocuklarını okula göndermedi.

150 öğrencinin aynı anda devamsızlık yapması üzerine okul müdürü Suat Osman Fırat, durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, okulda velilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Çağlayan, “Siz velilerin, çocuklarınızın eğitim hakkını engellemesi söz konusu olamaz. İlköğretimde devam zorunluluğu vardır. Bu şekilde devam edilirse, yasal yollara başvurma ihtiyacı doğacaktır” dedi. Ancak, Çağlayan tüm çabalarına rağmen velileri ikna edemedi.

‘HUKUKSAL MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ’

Baz istasyonunun kurulduğu alanda toplanan öğrenciler ve veliler, “Baz istasyonu istemiyoruz” diye slogan atıp, alkışlı protestoda bulundu. Protestoya GÜMÇED Edremit Körfezi Şubesi de destek verdi. GÜMÇED Edremit Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal, grup adına yaptığı açıklamada “Baz istasyonlarının yerleşim alanlarının dışına çıkarılması için, gerekli mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Yerel yönetimleri, bu konuda vatandaşların sağlıklı yaşamı için gerekeni yapmaya çağırıyoruz. Kızılkeçili'de, okulun bu kadar yakınına, çocuklarımızın sağlığını hiçe sayarak baz istasyonu kurulmasını kınıyoruz” dedi.

Öznal, Kızılkeçililer'le birlikte baz istasyonunun kaldırılması için hukuksal mücadele başlacaklarını da söyledi. Açıklamanın ardından yaklaşık 60 kişilik grup, olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!