Vekillerden Aspendos Akif, Saroyan sorusu

Güncelleme Tarihi:

Vekillerden Aspendos Akif, Saroyan sorusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, önceki gün Genel Kurul’da milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı.

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner, Aspendos Antik Tiyatrosu yakınındaki “Akdeniz Beton” şirketinin kurduğu taş ocağındaki dinamitler ve ocaktan çıkanları taşıyan 100 tonluk kamyonların esere zararı olup olmayacağını sordu. Günay da “Kuş uçuşu 6 kilometre kuzeyde bir taş ocağı var. Bu taş ocağı sit alanının tamamen dışında” dedi.

Mısır Apartmanı özel mülk

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ise kapısında yalnızca “Mehmet Akif Ersoy bu binada ölmüştür” yazan, milli şairin Mısır Apartmanı’nda son nefesini verdiği dairenin müze haline getirilmesiyle ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Günay, soruyu şöyle yanıtladı: “Ne yazık ki burası özel mülk. İstanbul’da Akif’in hatırasına uygun bir düzenleme yapmak benim de özlemlerimden birisi.”

Saroyan’ın evi  bulunamadı

Günay, BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş’ın, “Ermeni yazar William Saroyan’ın ailesinin yaşadığı Bitlis’teki evin müzeye dönüştürme ve 2009 yılında açmayı taahhüt etmiştiniz. Bu taahhüdünüzü gerçekleştirebildiniz mi?” sorusunu da yanıtladı: “Ben böyle bir evin bulunması halinde değerlendirebileceğimi söylemiştim ama böyle bir ev bulamadık. Bize özel müze konusunda bir başvuru olursa, gereğini yerine getirmeye çalışırız ama şu anda herhangi bir teklif yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!