Vekiller soruşturma korkağı

Güncelleme Tarihi:

Vekiller soruşturma korkağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

TBMM soruşturma komisyonları üye bulmakta zorlanıyor. Özellikle çete suçlamalarıyla eski bakan ve başbakanlar hakkında kurulan komisyonlarda görev almak istemeyen milletvekillerinin art arda gelen istifaları parti gruplarını zor durumda bırakıyor.

43 İSTİFA ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in Başbakanlığı dönemlerine ilişkin ve eski bakanlar hakkındaki iddiaların soruşturulması istemiyle kurulan soruşturma komisyonları çalışmalarına yeniden başlarken, hem komisyon üyeliklerinden yoğun istifalar, hem seçilen üyelere itirazlar tartışmalara neden oldu. Üyeleri Genel Kurul'da kura ile seçilen soruşturma komisyonlarından bugüne kadar 43 üye istifa etti.

AĞAR'DAN KAÇIŞ Bunlar arasında en dikkat çekici olanı Elazığ Bağımsız Milletvekili, Mehmet Ağar hakkında, ‘‘Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturduğu’’ gerekçesiyle Yüce Divan'a sevk istemiyle kurulan soruşturma komisyonundaki istifalar oldu. Ağar Komisyonu'na ilk olarak seçilen 4 MHP'li üye de istifa etti. İçel Milletvekili Ali Güngör, İstanbul Milletvekili Mustafa Verkaya, Nevşehir Milletvekili Mükremin Taşkın ve Isparta Milletvekili Osman Gazi Aksoy komisyonundan istifa etti. FP'li Bahri Zengin de bu komisyondaki görevinden ayrıldı. İstifa eden MHP'lilerin yerine İstanbul Milletvekili Mehmet Pak, Kayseri Milletvekili Mehmet Baktır, Manisa Milletvekili Ali Serdengeçti ve Giresun Milletvekili Mustafa Yaman seçildi.

YILMAZ FAKTÖRÜ Mesut Yılmaz, Yaşar Topçu ve Eyüp Aşık hakkında kurulan, ‘‘Yasadışı örgütlerle ve mensuplarıyla birlikte hareket ettikleri, örgüt mensuplarının işledikleri suçların ortaya çıkarılmasını engelledikleri ve suçluları himaye ettikleri, devlet ihalelerinde çetelerle işbirliği yaptıkları, hükümetin çeteler ve mafya ile mücadelede izlediği politakanın başarıya ulaşmasını engelleyerek görevlerini kötüye kullandıkları’’ iddiasıyla kurulan soruşturma komisyonundan da 3 istifa oldu. DYP'li Necati Çetinkaya, FP'li Bahri Zengin ve DSP'li Cafer Turan Yazıcıoğlu bu komisyondan istifa etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!