Vekil öğretmen 4 gün sonra sağ bulundu

Güncelleme Tarihi:

Vekil öğretmen 4 gün sonra sağ bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 18:08

ERZURUM’da 19 Aralık günü otomobilinde kanlı kazağı bulunan, kendisi ise ortadan kaybolan vekil öğretmen 24 yaşındaki Burhanettin Yeşilyurt 4 gün sonra ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yeşilyurt, evlenmelerine izin vermeyen sevdiği kızın ailesini güç durumda bırakarak intikam almak için olayı kendisinin planladığını açıkladı. Yeşilyurt bu süre içinde Trabzon, Ankara ve İstanbul’u gezdiğini söyledi.

Aziziye İlçesine bağlı Taşpınar Köyü İlköğretim okulunda vekil öğretmen olarak görev yapan Burhanettin Yeşilyurt, geçen Cumartesi günü saat 05.00 sıralarında ailesine “Arkadaşlarla pikniğe gideceğiz” diyerek Dadaşkent semtindeki evinden ayrıldı. Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Fen Fakültesi Fizik Öğretmenliği bölümünden 2 yıl önce mezun olan genç öğretmene ait 25 DC 859 plakalı otomobil, aynı gün saat 12.00 sıralarında Dadaşkent semtinde bir başka cadde üzerinde bulundu. Ön camı kırık ve kapıları açık olan otomobilin içinde Burhanettin Yeşilyurt’a ait kanlı bir kazak bulunması ve görgü tanıklarının “Siyah bir minibise iki kişi tarafından bindirilerek götürüldü” demeleri, ortalığı karıştırdı.

KIZIN EVİNİN ÖNÜNDE BAĞIRIRKEN GÖRÜLDÜ

Ailesinin yaşamından umut kestiği Burhanettin Yeşiyurt, bugün saat 07.15’te Dadaşkent semtinde sevdiği kızın evinin önünde garip bir şekilde ortaya çıktı. Kızın evinin önünde bağırıp çağırarak kendini göstermeye çalışan Burhanettin Yeşiyurt, yapılan telefon ihbarı üzerine gelen polis ekibi tarafından emniyete götürüldü. Yaklaşık 8 saat süreyle polise ifade veren Burhanettin Yeşiyurt şunları anlattı:
“Bir süre önce sevdiğim kızla evlenmek istediğimi aileme bildirdim. Babam ve annem, kızı istemeye gitti. Ama ailesi vermedi. Bir ay kadar önce de kızın yakınları beni dövdü. Onlardan intikam almak için bu planı yaptım. Dört gün içinde onları zor durumda bırakmak için ortalıktan kayboldum. Bu süreçte Trabzon, Ankara ve İstanbul’u gezdim. Otomobili kasıtlı olarak evlerinin önünde kapısı açık olarak bıraktım. Kanlı kazak da, bu oyunun bir parçasıydı.”

BABA SEVİNÇLİ

Oğlunun yaşamından endişe ettiğini belirten baba emekli öğretmen Nedim Yeşilyurt, Burhanettin’in lisedeyken bir kıza aşık olduğunu, evlenmek istemesi üzerine de 2 ay önce kızı ailesinden istediklerini, ancak red cevabı aldıklarını söyledi. Dayak olayını da doğrulayan Nedim Yeşilyurt, “Allah’a şükür oğlum sağ bulundu ya çok mutluyum. Gerisi önemli değil” dedi.

Vekil öğretmen Burhanettin Yeşilyurt hakkında nasıl bir işlem yapılacağına Cumhuriyet Savcılığının karar vereceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!