Vejetaryen yemeğinde et olmaz

Güncelleme Tarihi:

Vejetaryen yemeğinde et olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2002 01:52

Tayyip Erdoğan önceki gün yabancı gazetecilere bir yemek verdi. Garsonlar tek tek ‘‘Ne içersiniz?’’ diye sordu. Kimse içki istemedi. Bu da merak konusu oldu. Biz de yemeğe katılan gazetecilere ‘‘Neden içmediniz’’ diye sorduk.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün Ceylan Intercontinental Oteli'nde yabancı gazetecilere öğle yemeği verdi. Yemeğe yabancı gazete ve ajanslar için çalışan 9 gazeteci katıldı. Mönüde zeytinyağlı tabağı, kuzu pirzola, sote patates, karışık tatlılar ve kahve yer aldı. Garsonlar konuklara yemeğin yanında ne içeceklerini tek tek sordu. Yabancı gazetecilerden hiçbiri alkollü içecek istemedi. Ne bir bardak bira, ne de bir kadeh beyaz şarap... Peki ama neden? İşte yabancı gazetecilerin verdiği cevaplar:

HAYIR DEMEZLERDİ

Jerome Bastion (Agence France-Presse)


Bildiğim kadarıyla garsonlar herkese tek tek ‘Ne içersiniz?’ diye sordu. Ben zaten, öğle saatlerinde çalıştığım için, alkol almam. Emin değilim ama sanırım bira istesem de hayır demezlerdi. Bence kimse alkol istemedi. Sanırım bu bir çeşit saygı. Mesela ben Türkiye'de veya Müslüman başka bir ülkede Ramazan süresince sokakta bir şey yemiyorum.

ABES OLURDU

Andrew Finkel (The Times)


Ben normalde de öğle yemeklerinde içmem. Ayrıca mönüye itiraz etmek pek nazik olmazdı. Vejetaryenler tarafından verilen bir yemeğe gitsem, et yemeği beklemek abes olurdu. Bu bir iş yemeğiydi ve normalde böyle yemeklerde alkol içilmez. Times Gazetesi'nin yemek servisinde alkol yoktur.

KABE'YE GİTMEDİK

Amberin Zaman (The Economist)


Kimse öğle vakti içmek istemedi herhalde. Ben öğle içki içmem ama çekindiğim için asla değil. Garson gelip bize ‘Ne içersiniz?’ diye sordu. Viski desem, viski gelecekti. Bunun saygı ile bir alakası yok. Kabe'ye gitmedik. Avrupa'nın göbeğinde 5 yıldızlı bir otelde yemek yedik.

KISITLAMA YOK

Hüsnü Mahalli (Serbest, Suriyeli Gazeteci)

Ben alkol alırım ama illa da alkol diye bir talebim olmaz. Tayyip Bey veya ekibinden kaynaklanan bir kısıtlama olduğunu düşünmüyorum.

ÖĞLEN İÇMEM

Gareth H. Jenkins (The Sunday Times)

Ben zaten öğle saatlerinde ve çalıştığım zamanlarda alkol içmiyorum. Garson sordu, bildiğim kadarıyla kimse alkol istemedi. Ancak başka yemeklerde de alkol bazen oluyor, bazen olmuyor.

KİMSE İSTEMEDİ

Ralph Boulton (Reuters)

Kimse alkol istemedi. Bence isteselerdi de verilmemesi için bir neden yoktu. Böyle bir tartışmaya katılmış olmak istemiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!