"Vefasızlık ve vicdansızlıktır"

Güncelleme Tarihi:

Vefasızlık ve vicdansızlıktır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 14:01

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, TRT'nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Başkanı Türkan Saylan hakkında maksatlı bir yayın yaptığını belirterek, bu yayının vefasızlık ve vicdansızlık olduğunu savundu.

Haberin Devamı

  

Toprak, yazılı açıklamasında, TRT'de rahmetli Türkan Saylan'a karşı yapılan maksatlı yayınının, herkesi hem şaşırttığını, hem de üzdüğünü ifade etti.   

Vicdan sahibi herkesin Türkan Saylan'ın mücadelesine büyük saygı ve sevgi duyduğunu belirten Toprak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kendi hayatını, halkının sağlığına ve yoksul çocukların eğitimine adamış bir insanı karalamak hiçbir insani değer ve ölçütle bağdaşmıyor. Okula gidemeyen kız çocuklarının kaderini değiştiren, kardelenlerin erken solup gitmesine izin vermeyen ve onların, yine kendileri gibi küçük çocuklar için öğretmen, doktor, avukat olmalarını sağlayan bir insan hangi vicdana dayanarak kötülenebilir?

Bu yayını yapanlar, Türkan Saylan'ın iyileştirdiği hastalardan, yetiştirdiği öğrencilerden, okuttuğu pırıl pırıl gençlerden nasıl özür dileyecekler? Nasıl yüzlerine bakıp da biz sizin hayatınızı değiştiren insanı kötüledik diyecekler? Bu ayıpla hayatlarına nasıl devam edecekler?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, açıklamasında, “AKP güdümündeki TRT'nin rahmetli Türkan Saylan Hakkında yaptığı maksatlı yayın vefasızlık ve vicdansızlık” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!