Vedasında da gülümsetti

Güncelleme Tarihi:

Vedasında da gülümsetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 00:00

AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ‘Sıfırcı Hoca’sı, Hürriyet gazetesi eski köşe yazarı Kurthan Fişek son yolculuğuna uğurlandı. Arkadaşları, onun üslubuyla hocayla ilgili anılarını anlatınca, törene katılanlar gülümsemekten kendilerini alamadı.

Haberin Devamı

PROF. Dr. Kurthan Fişek için ilk tören, uzun yıllar görev yaptığı Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlendi. Törene eşi Neyran Fişek ve kardeşi Gürhan Fişek başta olmak üzere eski bakanlar Mümtaz Soysal, Fikret Ünlü, eski TBMM Başkan Vekili Uluç Gürkan, Ankara Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, siyasetçi, akademisyen ve gazeteci dostları ve öğrencileri katıldı.
Arkadaşları Kurthan Hoca’yla ilgili anılarını, onun hicivli üslubundan örneklerle anlatınca, törene katılanlar gülümsemekten kendilerini alamadı. Fişek’in özgür ruhlu bir insan olduğunu anlatan dostları, “Kurthan Fişek” adıyla gazetecilik, spor ve akademik alanda bir yarışmanın düzenlenmesini istedi.

Alkışlarla uğurlandı

Törenin ardından Fişek’in mülkiye bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazı için Kocatepe Camisi’ne getirildi. Cenaze namazına eski bakanlardan Ahmet Tan ve Murat Başesgioğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti milletvekili Salim Uslu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve gazeteci yakınları katıldı. Cami avlusunda toplananlar da Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki törene katılanlar gibi Kurthan Hoca ile ilgili esprili anılarını paylaştılar. Alkışlarla uğurlanan Fişek için eşi Neyran Fişek, “Onu çok seviyorum, çok özleyeceğim” derken, RTÜK eski üyesi Korkmaz Alemdar, “Kurthan Fişek üniversite hocasıydı ama spor dünyasından, kamu yönetiminden  hatta sıradan insanların bile anacağı çok sayıda anısı olan biriydi” dedi. Fişek’in cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törene gönderilen çelenkler arasında, halen Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hapis yatan Fişek’in eskiden öğrencisi Mehmet Ağar da vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!