Veda duası

Güncelleme Tarihi:

Veda duası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 00:18

MARDİN’in Derik, Hakkâri’nin Çukurca ilçelerinde ve Adıyaman’da şehit olan 6 asker toprağa verildi. Çukurca’daki saldırıda şehit olan bir askerin cenazesi DNA testi için Ankara’ya gönderildi.

Haberin Devamı

Derik’te şehit olan Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç, Çorum’da 10 bin kişinin katılımıyla toprağa verildi. Erkoç’un cenazesi, baba evinde helallik alındıktan sonra Akşemseddin Camisi’ne götürüldü. Şehidin annesi Güleser, babası Hüseyin, eşi Gülay ve çocukları Aybüke ve Hüseyin Emre Erkoç tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Babalarının fotoğrafına sarılarak defalarca öpen şehidin çocukları Aybüke ve Emre, onu dualarla son yolculuğuna uğurladı.

Derik şehidi Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın (29) cenazesi dün Çorum Osmancık’ta toprağa verildi. Osmancık Hükümet Konağı önünde törene 10 bin kişi katıldı. Şehidin eşi Nazlı Ayna, kucağında 3 yaşındaki kızları Melek Naz ile tören alanında güçlükle ayakta durdu. Ayna, “Çocuğun bana emanet, onun yanında dik duracağım ağlamayacağım. Ciğerim yanıyor aşkım. Ağlamıyorum aşkım” diyerek ağıt yaktı.

Hakkâri’de şehit olan Uzman Çavuş Harun Koçak için Yozgat’ın Çekerek ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapıldı. Şehidin babası Alim, annesi Miyase Koçak ve kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Alim Koçak, “Yavrum ben senin gözlerine doyamadım” diye tabuta sarılarak ağladı. Koçak, 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanmış, tedavisinin ardından tekrar görevine dönmüştü.

Hakkâri’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü’nün (24) cenazesi ise DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ordu Ünyeli şehidin kimliği DNA testiyle kesinleşeceğinden anne Maide, baba Ahmet Örtücü ve iki kardeşi doku örneği vermek için önceki gece Ankara’ya gitti.

Hakkari’de şehit olan Çavuş Ali Daniyar, Antalya’da toprağa verildi. Şehidin cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Osman Artan, şehidin ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde şehadeti adeta içine doğmuş gibi, “Şehit olursam beni kıyafetlerimle gömün” dediğini anlattı.

ADIYAMAN’DA ŞEHİT OLDU
Adıyaman’ın Boğazözü köyü yakınlarında, önceki gün teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek (21), hastaneye kaldırıldı. Şimşek için Adıyamanlılar hastaneye akın etti. Yaralı askeri kurtarmak 106 ünite kan verildi. Ancak Mücahit Şimşek, tüm çabalara rağmen dün sabah şehit oldu. Şimşek’in askerliğinin bitmesine 26 gün kaldığı ve bekar olduğu bildirildi. Şehit Şimşek, Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.

ÜNİFORMASI MEZARINDA
Şehit Uzman Çavuş Ali Daniyar'ın cenazesinin Uncalı Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilmesinden sonra açıklama yapan İl Müftüsü Osman Artan, defin sırasında şehidin vasiyetinin yerine getirildiğini söyledi. Müftü Artan, "Ali kardeşimiz annesi- babasına üç gün önce telefon açtığında sanki Rabbim içine doğmuş, 'Eğer ben şehit olursam elbiselerle beraber defnedin' diyerek vasiyette bulunmuş. Biz de vasiyeti üzerine şehidimizin görev sırasında giydiği üniformasını kabrine koyduk" dedi.

Veda duası


2 AY SONRA DÜĞÜN VARDI
Hakkâri şehidi Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek’in cenazesi (24), yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla Kırşehir’de toprağa verildi. Şehit için Cacabey Meydanı’nda tören düzenlendi. Şehit Gevrek’in nikâh kıydığı ve ağustos ayında düğün yapmayı planladığı hemşire eşi Tansu Yılmaz Gevrek, tabuta sarılarak, “Biz onunla gün saymıştık, neredesin Mustafam? Ben sensiz ne yapacağım?” diye gözyaşı döktü. Tansu Gevrek, törende eşinin şapkasını giydi. Şehidin babası Hasan, annesi Bahtıgül ve kız kardeşi Ceren Gevrek de tabuta sarılarak ağladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!