Vecdi Gönül: ‘Pilotsuz uçaklar yaptık’

Güncelleme Tarihi:

Vecdi Gönül: ‘Pilotsuz uçaklar yaptık’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 14:17

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye’nin ilk defa pilotsuz uçaklar yaptıklarını ve küçük boyda olanların tamamen yerli malı olduğunu söyledi. Bakan Gönül, “Bunun yüzden fazlası göklerde. Ama nedense herkes Heronu söylüyor” dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti tarafından Erzurum’da düzenlenen ‘Türkiye Buluşmaları’ toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, partisinin kurulduğu dönemlerde herkesin ‘Bu parti yüzde 4 oy alabilir’ dediğini ancak iktidar geldiklerini söyledi. Hükümetin başarılı olduğunu belirten Vecdi Gönül, “Bakanlıklar olarak çok başarılı çalışmalara imza attık. Tarihimizde ilk defa makineli tüfek yapıyoruz. Şimdiye kadar Amerikan, Alman malı tüfek kullanan piyademiz ilk defa yerli tüfek kullanacak” dedi.

İlk defa havadan taşınabilen obüs yapıldığını anlatan Bakan Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunlar helikopterle taşınabilen obüsler. İlk defa 40 kilometre menzilli obüsler yaptık. Bunlardan dünyada daha iyisi yok. Kendisi hareket edebiliyor, motoru var. Mermileri attıktan sonra vurulmasın diye radardan yeri hemen değiştirilebiliyor. İlk defa harp gemisi yapıyoruz. 100 metre boyunda. Arama kurtarma gemileri, karakol gemileri yapıyoruz. Bunlar harp gemileri, üzeri silahla donatılmış. İlk defa pilotsuz uçaklar yaptık. Küçük boyda olanlar tamamen yerli malı. Bunun 100’den fazlası şu anda semalarda uçuyor. Ama nedense herkes Heronu söylüyor.”

Sağlık alanından yapılan çalışmalara da değinen Gönül, hastanelerin birleştirildiğini, ilaç ve doktor konusunun çözüldüğünü söyledi. Anayasa değişiklik paketine de değinen Gönül, “Biliyorsunuz bir referandum süreci var. Bu süreç, devletin daha iyi idare edilebilmesi için, halka daha iyi hizmet verebilmesi için, onlarca yıl birikmiş meselelerin çözülmesi ve bu çözümde de halka gidilmesi anlamına gelmektedir. Üçlü kuvvetler ayrımı, yani yasama, yürütme ve yargıyı teşkil eden halktır ve buna yeniden şekil verecek olan yine halktır diyoruz ve referanduma gidiyoruz. Bu konuda eminim ki herkes doğru karar verecektir ve başarılı çalışmalar alınacaktır” dedi.

KAPUSUZ, KILIÇDAROĞLU’NA ‘KEMAL EFENDİ’ DEDİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da yaptığı konuşmada, Deniz Baykal’ın istifası ile Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Recep bey’ demesine tepki gösterdi. Kapusuz, şunları söyledi:
“Ana muhalefet partisi genel başkanı, başbakanımıza hitap ederken kendi aklınca bir tahrifat içerisine girdiyor. Recep bey diyor. Ama ben memleketim olan Erzurum’dan, Kemal efendiye bir çağıra da bulunmak istiyorum. Ey Kemal efendi, ey Kemal efendi. Üslubun senin tarzınla aynı oldu. Saygı gösterirsen, saygı görürsün. Biz, işe yeni başladın biraz acemisin konuş öğren diye çok fazla üzerine gelmeyeceğiz. Ama bir müddet sonra her konuda söylediğin, söylemek istediğin karşılığını ve cevabını bulacaktır. Onun için Kemal efendi bizi iyi dinlesin biraz da dikkat olsun.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!