Ve Rus savaş gemileri Kıbrıs'ta

Güncelleme Tarihi:

Ve Rus savaş gemileri Kıbrısta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 17:53

Rus donanmasına bağlı dört savaş gemisi Suriye açıklarına ulaştı.

Haberin Devamı

Savaş gemilerinden biri Kıbrıs Rum yönetiminin Limasol limanında ikmal yaparken, diğerleri Kıbrıs açıklarında Suriye'ye doğru seyrediyor. Rum medyasının haberlerine göre, Limasol limanına yanaşan Rus fırkateyni, personelini dinlendirme amacıyla güney Kıbrıs’a geldi. Rum radyosu ise Rus fırkateyninin, mürettebatını dinlendirip ikmal yaptıktan sonra Ada’dan ayrıldığını duyurdu. Rum radyosu, önümüzdeki günlerde farklı Rus savaş gemilerinin de Limasol limanını ziyaret etmesinin beklendiğini belirtti. 

SURİYE'YE SAVAŞ HELİKOPTERLERİ

Alithia gazetesi, Rus savaş gemilerinin ‘bakım ve onarımları yapılmış’ MI25 savaş helikopterlerini Suriye’ye taşıyan Alaed adlı geminin güvenliğini sağladığını ileri sürdü. Rusya, Suriye’ye yeni savaş helikopteri sattığı iddialarını reddediyor ancak mevcut sistemlerin bakımı ile daha önceden yapılmış siparişleri temin ettiğini savunuyor.

Haberin Devamı

Rus savaş gemilerinin de gelmesiyle Suriye krizinin başlamasından bu yana çok sayıda ülkenin savaş gemileri doğu Akdeniz’de toplanmış oldu. Türkiye, İsrail, ABD ve Fransız savaş gemilerinin ardından son olarak Ruslar da Suriye açıklarına ulaştı. Moskova'nın, Suriye’nin Tartus kentinde deniz üssü bulunuyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!