Ve çekti gitti

Güncelleme Tarihi:

Ve çekti gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Son bomba

Afyon’daki Sağlık Skandalı’nın sorumlusu Sağlık İl Müdürü Bahadır, DHA muhabirini davet etmediği basın toplantısında istifa etti.

Sağlık il Müdürü Bahadır, istifasını açıklarken Vali Ahmet Özyurt ve Üniversite Rektörü ile hastane görevlilerini şike yapmakla suçladı.

Bahadır, ‘Ben engelsem çeker giderim’ dedi

Afyon Valisi Ahmet Özyurt'un, İl Sağlık Müdürlüğü'nün önerilen binaları kabul etmemesi üzerine söylediği ‘Sanki at oynatacaklar’ sözünü hatırlatan Müdür Bahadır, ‘‘Sağlık Müdürlüğü at oynatılacak yer değildir. Biz burada 700 bin kişinin üzerinde bir nüfusa sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bizim suçumuz yok’’ dedi.

Biz çadıra mı çıkalım

GeçtİĞİmİz yıl haziran ayında göreve gelen Müdür Bahadır ‘‘Göreve geldiğimde AKÜ ile sorunun kucağımda buldum. Sorunu ben yaratmadım’’ diye kendini savundu. Vali Özyurt'un ‘İki bina arasında tüp geçit yaptırın. Bina bulamıyorum’ dediğini söyleyen Müdür Bahadır, ‘Söyleyin bana çadıra mı çıkayım’ diye konuştu.

40 oda bile yetmiyor

AKÜ Araştırma Hastanesi personelinin kar altında hasta götürmesinin bir şov ve senaryo olduğunu da iddia eden İl Sağlık Müdürü Bahadır, şöyle sitem etti. ‘‘Vali Özyurt tarafından Tekel eski binası yer gösterilmektedir. Bu bina 7 odadan ibarettir. Şu anki binada 40 oda olmasına rağmen bana yetmiyor. Ne yapmalıyım ki.’’

Yapacak bir şeyim yok

‘7 odaya nasıl sığarım. Ayrıca yer olayı 1.11.1999 tarihinde Vali Ahmet Özyurt imzasıyla Bakanlık makamına iletilmiş ve acil şekilde bir çözüm bulunması istenmiştir. Bu aşamada da yapabileceğimiz hiç bir şey yoktur. Çözüm bakanlık merciinindir. Benim yapabilecek hiçbir şeyim yok. Sorunu gelsin bakanlık çözsün.’’

Sırtımdab küfe yok

‘‘Ben üniversitenin karşısında değilim. Mizansen ve senaryo üretenlerin karşısındayım’’ diyen Bahadır, sözlerene şöyle tamamladı. ‘‘Üniversite bu şovu yaparak Afyon'un adını kötü kullanmıştır. Bu fakir, kimsesiz millete bu hastane mi bakacak?

100 Bahadır feda olsun

Ben göreve severek ve isteyerek geldim ama sırtımda yumurta küfesi yok. Eğer ben engel isem Afyon'a bir Bahadır değil, 100 Bahadır feda olsun’’ Sağlık İl Müdürü Bahadır, konuşmasının ardından hazırladığı istifa dilekçesini gazetecilerin gözleri önünde üzüntüyle imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!