Vatikan'dan Ağca'nın serbest kalmasına ilişkin açıklama

Güncelleme Tarihi:

Vatikandan Ağcanın serbest kalmasına ilişkin açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 22:51

Vatikan, 13 Eylül 1981'de dönemin papası İkinci Jean Paul'e suikast girişiminde de bulunmuş olan Mehmet Ali Ağca'nın önümüzdeki hafta serbest bırakılıp bırakılmayacağına ilişkin mahkeme kararını saygıyla karşılayacak.

Vatikan Basın Sözcüsü Joaquin Navarro-Valls, konuya ilişkin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, “Vatikan, Ağca'nın serbest bırakılma olasılığını ajanslardaki haberler aracılığıyla öğrenmiştir. Vatikan, bu tür hukuki sorunlarda, ilgili mahkemelerin kararlarını saygıyla karşılar” demekle yetindi.

Kardinal Ersilio Tonini ise suikast girişimi hadisesi sonrasında, İkinci Jean Paul'ün, Ağca'yı zaten affetmiş olduğuna dikkat çekerek, “Eğer Papa (İkinci Jean Paul) hayatta olsaydı, bu tür bir haber karşısında adeta bayram ederdi” dedi.
Kardinal Tonini, Papa'nın Ağca'yı İtalya'da cezaevinde bizzat ziyaret ettiğini de hatırlatmasının ardından, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Papa onu, tüm kalbiyle affetmişti. Bir anlamda bu jestiyle, onun bir gün salıverileceğine önceden işaret etmişti. Papa halen yaşasa bu haberi duyduğunda, bunun zaten gerekli bir şey olduğunu düşünürdü. Adaletin suçun varlığını göstererek, yurttaşların güvenliğini korumuş olması yeterlidir”.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!