Vatandaşlar, DEDAŞ müdürünün odasını bastı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlar, DEDAŞ müdürünün odasını bastı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 15:38

BATMAN’da havaların soğumasıyla birlikte elektrik kesintilerin uzun sürmesine tepki gösteren 3 mahalle muhtarı ve mahalleli, DEDAŞ Müdürü Murat Dursun’un odasına zorla girerek, kesintilere tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Batman 19 Mayıs Mahalle Muhtarı Mehmet Kolaldıran, Çarşı Mahalle Muhtarı Cemal Çerçel ve Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Ebedin Türkan ile birlikte yaklaşık 50 kişi, Batman DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun’un odasının kapısını zorlayarak içeri girdi. Burada tepkili grup ile Müdür Dursun arasında sert tartışmalar oldu.

Günde 5-10 kez elektrik kesildiği ve uzun süre gelmediğini savunan 19 Mayıs Mahalle Muhtarı Mehmet Koladıran, "Yeter artık bu elektrik kesintilerden, esnaf iş yapamaz oldu. Trafoların fazları tam olarak devreye girmiyor. Her gece saatlerce karanlıkta kalmayı hak etmedik. Bundan sonra önlem alınmazsa gerekirse bu binayı yakacağız" dedi.

Vatandaşlar, DEDAŞ müdürünün odasını bastı


DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun da, bazı mahallelere kaçak kontrolü için giremediklerini belirterek, "Biz bazı mahallere giremiyor, kaçak elektrik denetimini yapmakta zorlanıyoruz. Belki hala odun kömür sobası kuramayan evler var. Bu mahallelerde kaçak yüzde 80 civarındadır. Elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Sizden de kaçak elektriğin önlenmesi için destek istiyoruz" diye konuştu.

Yaşanan tartışmaların ardından güvenlik ekipleri tarafları sakinleştirdikten sonra vatandaşlar ve muhtarlar binadan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!