Vatandaş Sezen olarak aradım

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş Sezen olarak aradım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 00:00

AK Parti Hükümeti’nin ‘terör ve Kürt sorununun çözülmesine yönelik açılımı’na destek için Başbakanlığı arayan Sezen Aksu, Başbakan Erdoğan bir görüşmede olduğu için fikirlerini Özel Kalem’e iletti.

Haberin Devamı

‘Sadece vatandaş Sezen olarak aradığının’ altını çizen Aksu, “Benim de güzel ülkem ve tüm vicdanlar adına karşı çıkabileceğim veya tamamen destekleyebileceğim noktalar olacaktır. Tek isteğim bu ülkede kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşamak ve gepegenç çocukların artık ölmemesi” dedi.

SANATÇI Sezen Aksu’nun, hükümetin terör ve Kürt sorununun çözülmesi adına başlattığı demokratik açılıma destek vermesi yankı uyandırdı.

Adım atılması bile güzel                            

Makamını aradığında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir görüşmede olduğu, en kısa sürede kendisine döneceği bilgisi verilen Sezen Aksu, bunun üzerine Türkiye’de yaşanan sürece dair düşüncelerini Başbakan’a aktarılmak üzere Özel Kalem Müdürlüğü’ne iletti. Kardelenler Projesi’ne de konserleri ile destek veren Aksu, telefonda şu notları iletti:

“Ben, Sayın Başbakan’ın açılımını önemli ve cesurca bulduğum için sadece ve sadece ‘vatandaş Sezen’ olarak aradım. Yoksa, benim sürece etki etmeye çalışmak veya bundan bir rant sağlamak gibi bir niyetim asla olamaz. Bu konuda en azından adım atılmasının bile güzel olduğunu düşündüm.
Çocuklar artık ölmesin

Her gün neredeyse tüm gazeteleri okuyorum. Yazılanlardan ve haberlerden çok etkilendim. Benim de tabii ki bu gelişmeler yaşanırken güzel ülkem ve tüm vicdanlar adına karşı çıkabileceğim veya tamamen destekleyebileceğim noktalar olacaktır. Tek isteğim bu ülkede kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşamak ve gepegenç çocukların artık ölmemesi.
     
Duracağım yeri bilirim               

Ama bu süreçte söz sahibi kurum ve kişilerden rol çalmak ya da yeni bir süreci de ismimi kullanarak ateşleyeyim gibi bir düşünce içinde asla değilim. Nerede durulacağını da çok iyi bilirim. Dediğim gibi sadece bu duygularını Başbakanına iletmek isteyen ana kalbi taşıyan ‘Vatandaş Sezen’in’ düşünceleri olarak alın. Ben başından beri ‘artık kan akmasın’ ve ‘ölüm değil çözüm’ diyorum. Aynı zamanda ana yüreği taşıyan bir insanım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!