Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: Atatürk’ün hükümetini kuracağız

Güncelleme Tarihi:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: Atatürk’ün hükümetini kuracağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 18:47

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Kartal Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuştu.

Haberin Devamı

Perinçek, "Türkiye’de bir eğitim seferberliği yaparak "Türkiye’deki bu yobaz yönetimine son vereceğiz . Türkiye’de tekrar Atatürk’ün eğitim ve öğretim birliğini sağlayacağız. Cumhuriyet eğitimi olacak. Parasız, bilimsel, aydınlanmacı, bireyci değil, toplumcu genç yetiştiren Cumhuriyet kuşakları yetiştiren o Cumhuriyet eğitimini yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.

Atatürk’ün 1930’larda uyguladığı ekonomik plana değinen Perinçek, "Türkiye o zaman dünyanın en hızlı gelişen iki ülkesinden biri Atatürk zamanında. Onun için bunlar 1930’lara düşmanlar. Çünkü o zaman bağımsız Türkiye vardı. Halkçılık vardı, kamuculuk vardı" diye konuştu.
"TÜRKİYE BU BORÇLANMA, DİLENME EKONOMİSİYLE DEVAM EDEMEZ"
Türkiye’de özel sektör ile kamu sektörünün el ele verdiği bir sistemi yeniden kuracaklarını söyleyen Perinçek, "Türkiye buna mecbur. Türkiye bu borçlanma, dilenme ekonomisiyle devam edemez. Onun için istedikleri kadar çırpınsınlar, istedikleri kadar 1930’lara saldırsınlar, istedikleri kadar Tunceli’yi kaldıracağız Dersim’i getireceğiz desinler, istedikleri kadar gidip Seyit Rıza’nın heykelleri önünde toplansınlar, hiçbir zaman bu ülkeden Atatürk’ü, Atatürk’ün programlarını, Atatürk’ün özlemlerini, Atatürk’ün çağdaş Türkiye hedefini yıkamayacaklar. Türk milletinin yüreğinden Atatürk’ü silemeyecekler. Vatan Partisi ile Atatürk yeniden hükümet olacak. Atatürk’ün hükümetini kuracağız. Türkümüzü, Kürdümüzü birleştireceğiz. Hepimiz Türk milletiyiz" diye konuştu. Perinçek’in konuşmasının ardından kürsüde bekleyen milletvekili adayları tek tek tanıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!