Vasiyeti gereği cesedi bağışlandı

Güncelleme Tarihi:

Vasiyeti gereği cesedi bağışlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 00:00

Ölümünün ardından, tıp öğrencilerinin eğitimi için kadavra olmak isteyen ve “Ölürsem cesedimi tıp talebelerine verin” yazılı kontrplak parçasını yıllardır cebinde taşıyan 80 yaşındaki Bahattin Özdaş’ın vasiyeti yerine getirildi.

Haberin Devamı

TOKATLI Bahattin Özdaş, ilkokulu bitirdikten sonra, askeriyeye at arabası imal eden babasının atölyesinde çalışmaya başladı. Motorlu araçların çoğalmasıyla ilgisi bu yöne kaydı. Kısa bir süre akşam sanat okuluna devam ettikten sonra Turhal Şeker Fabrikası’nda makinist olarak işe girdi. Daha sonra baş mühendis olarak çalışmaya başladığı Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’nden 1977’de emekli oldu.

İki yetişkin oğul

Hayatı boyunca bilim ve teknolojiyi yakından takip etmeye çalışan Bahattin Özdaş’ın bu merakı oğullarına da geçti. Büyük oğlu Cem, ODTÜ Havacılık Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Küçük oğlu Cüneyt ise Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’ye yerleşti.Bahattin Özdaş, 7 Kasım’da saat 17.30’da rahatsızlandı. Kalp krizi geçiren Özdaş, doktorların 45 dakika süren çabasına rağmen kurtarılamadı. Cem Özdaş, ABD’deki kardeşini arayarak,  babasının vefat haberini verdi. Bu  sırada iki kardeşin aklına babalarının vasiyeti geldi.

Ceset Cerrahpaşa’da

Haberin Devamı

Cem Özdaş’ın eşi Işıl, saatlerce telefon ve bilgisayar başında araştırma yaptı. Türkiye Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamdi Çelik’in cep telefonu numarasını buldu. Prof. Çelik, kadavrayı görev yaptığı Hacettepe Tıp Fakültesi’ne almak istedi. Bu sırada Cerrahpaşa Tıp Fakültesi de Özdaş’ı almak istedi. Kadavranın öğrencilere yararlı olabilmesi için bir an önce teslimi gerekiyordu. Halkalı Merkez Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Özdaş’ın cenazesi ambulansla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne uğurlandı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!