Vasiyet ettiği yerde yatacak

Güncelleme Tarihi:

Vasiyet ettiği yerde yatacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 22:29

Ailesinin yanına, Nafi Baba Mezarlığı’na defnedilmek istediğini vasiyet eden usta yönetmen Metin Erksan’ın defin işlemleri tamamlandı. İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü’nün izniyle Erksan, Nafi Baba’da toprağa verilecek.

Haberin Devamı

CUMARTESİ akşamı 83 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının usta yönetmeni Metin Erksan’ın en yakınındaki kişi, yeğeni Enise Demet Gül, yönetmenin vasiyetinin İstanbul Rumelihisarı’ndaki Nafi Baba Mezarlığı’na (Rumelihisarı Şehitlik Dergâhı) defnedilmek olduğunu hatırlatarak, dün İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü’yle görüştüklerini dile getirdi. Müdürlük yetkilileriyle, aile mezarlıklarının bulunduğu Nafi Baba’ya gittiklerini ve onay aldıklarını söyleyen Gül, buraya aileden en son 1972 yılında Dr. Ali Can Erksan’ın defnedildiğini söyledi.

Hiçbir sorun yok

İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü Nafi Baba’nın kendilerine bağlı bir mezarlık olduğunu ve Bakanlar Kurulu’ndan onaya gerek olmadığını iletti. Kültür Bakanlığı da Nafi Baba Dergâhı’nın statüsünün Bakanlar Kurulu’ndan karar gerektirmediğini belirterek “Aile, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne başvurup gerekli izni almış. Herhangi bir sorun yok” dediler.

Haberin Devamı

Bugün tören düzenlenecek

Erksan için bugün İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 10.30’da tören düzenlenecek. Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından da ünlü yönetmen, İstanbul Rumelihisarı’ndaki Nafi Baba Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Doktoru anlatıyor

Hem sinemacı arkadaşı hem de doktoru Ercan Kesal, yönetmenin 10 gün kadar kendi hastanelerinde kaldığını, böbrek ve kalp yetmezliği ilerleyince daha kapsamlı bir hastaneye sevk edildiğini söyledi. Yönetmenin yaşlılığa bağlı kronik rahatsızlıklarının giderek arttığını ve nihayetinde cumartesi akşamı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!