Van'la ilgili bildiğiniz her şeyi unutun... İşte gerçek...

Güncelleme Tarihi:

Vanla ilgili bildiğiniz her şeyi unutun... İşte gerçek...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 11:47

Van 7.2'lik depremle yıkıldı.. Yüzlerce insan hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı. Türkiye'nin her yerinden Van'a yardım yağdı. 'Van'da gönderilen yardımlar yağmalanıyor' haberlerini bertaraf edecek bir güzel haber geldi Van'dan.. Van'da bir depremzede yardım için İstanbul'dan gönderilen nevresimin içinde bulduğu 5 bin lirayı iade etti.

Haberin Devamı

Geçen hafta Silivri'de oturan diş hekimi Cemil Metin, Van'a gönderilmek üzere evindeki bazı eşyalardan bir paket yapıp Silivri Belediyesi'ne götürdü. Burada toplanan yardımlar Büyükçekmece Belediyesi'nin tırları ve aynı anda diğer belediyelerin de araçları ile Kadıköy'e gönderildi.

Ancak tam bu sırada Cemil Metin, yazdığı kitabı bastırmak için biriktirdiği parayı, depremzedelere gönderdiği yardım kolisinde unuttuğunu farketti. Parasını geri alabilmek için tırların bulunduğu Kadıköy'e gitti fakat yardım TIR'larının yola çıktığını öğrendi.

'Artık yapacak bir şey yok' diye düşünürken bir haber geldi Cemil Metin'e..  Gönderdiği nevresimin içinde unuttuğu parayı bulan ve isminin açıklanması istemeyen depremzede parayı Erciş'teki Büyükçekmece Belediyesi görevlilerine geri getirdi. Belediye çalışanları da bu haberi İstanbul'daki Metin'e ulaştırdı.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Kendi imkansızlıklarına rağmen, gönderilen yardım kolisinden çıkan parayı geri gönderen kardeşimizin bu asil tavrını yürekten kutluyorum. Bilsin ki bu davranışı ile Türk halkının yüreğini fethetmiştir” ifadelerini kullandı.

"YAĞMA GÖRÜNTÜLERİNE ÇOK GÜZEL BİR MESAJ"

Paranın sahibi Cemil Metin ise bu davranışın Van'daki yağma görüntülerine karşı çok güzel bir mesaj olduğunu söyledi. Diş hekimi Metin, eşi Şerife Metin'in Van'daki depremzedelere yardım amacıyla evdeki battaniye, nevresim, kıyafet gibi eşyayı kolilere koyarak Silivri Belediyesine götürdüğünü anlattı.

Metin, “Yazdığım son kitabın baskısı için biriktirdiğim 5 bin TL'yi kaybolmasın diye bir nevresimin içine koymuştum. Eşim de bunu unutarak o nevresimi de yardım kolisine koymuş” dedi.

Durumu fark edince hemen Silivri Belediyesine gittiklerini ancak yardım kolilerinin yüklendiği tırda aradıkları koliyi bulmalarının mümkün olmadığının söylendiğini anlatan Metin, bunun üzerine durumu tırla Van'a giden ekibe bildirdiklerini kaydetti.

Paranın bölgede bulunan İstanbul ilçe belediyesi yetkililerinden birine yardım ulaştırılan depremzede tarafından verildiğini söyleyen Metin, örnek davranış sergileyen bu kişiyle tanışmayı çok istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Metin, yaşadığı mutluluğun buruk bir mutluluk olduğunu, burada paranın bir önem taşımadığını ifade ederek, “Depremzede kardeşimizin bu davranışı Van'daki yağma görüntülerine karşı çok güzel bir mesajdır. Çok zor durumdaki bu depremzedenin davranışı tüm insanlara örnek olmalıdır” diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!