Van'daki kuyumcu hırsızları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Vandaki kuyumcu hırsızları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 10:37

VAN’ın Gürpınar İlçesi’nde, girdikleri kuyumcunun kasasındaki altın ve paraları çaldığı öne sürülen 3 şüpheli, Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde, yol denetimi yapan polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada ise çaldıkları altın ve paralar ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

Olay, geçen perşembe gecesi Gürpınar’da bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcuya giren kimliği belirsiz 3 kişi, kasadaki altın ve paraları alarak kaçtı. Kasasındaki altın ve paralarının çalındığı fark eden işyeri sahibi, polislerden yardım istedi. İhbar üzerine çalışma başlatan polisler, kamera kayıtlarından ve parmak izi çalışmalarından şüphelilerin kimliklerini saptadı. Şüphelilerin eşkal bilgilerini çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine bildiren polisler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

HİLVAN’DA YAKALANDILAR

Şüphelilerin eşkal bilgilerinin dağıtılmasının ardından Hilvan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır karayolunda uygulama noktası oluşturdu. Polisler, uygulama noktasına gelen 02 KR 750 plakalı minibüsü durdurarak içerisindeki Fikret A. (28), 36 yaşındaki Halil Y. ve aynı yaştaki Mehmet B.’nin kimlik bilgilerini kontrol etti. Kontrollerde Gürpınar’daki hırsızlık olaylarının şüphelisi oldukları saptanan 3 kişi, polisler tarafından gözaltına alındı. Minibüste arama yapan ekipler ise motor kısmında özel oluşturulmuş bölmede; 500 gram ağırlığında 5 burma bilezik, 51 çeyrek altın, 27 yarım altın, 69 bin 400 lira, 2 bin 500 Euro ve 4 bin 850 Dolar ile ruhsatsız tabanca ve 13 mermi ele geçirdi.

’Hırsızlık, adam yaralama ve uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlarından sabıkası olduğu belirtilen Fikret A., Halil Y. ve Mehmet B., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. El konulan altın ve paraların ise sahibine teslim edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!