Van'daki Koçyiğit kardeşlerin durumu iyiye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Vandaki Koçyiğit kardeşlerin durumu iyiye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 14:01

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, Doğubayazıt'tan Van'a getirilen hastaların hayati bulgularında bugün itibariyle kötüleşme olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Öner, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden Van'a getirilen hastaların sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Öner, hastaların yoğun bakım, akciğer ve enfeksiyona yönelik tedavilerinin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bugün itibariyle hastaların hayati bulgularında bir kötüleşme olmaması sevindirici. Durumu normal olan iki hastamızın durumunda önemli bir kötüleşme yok. 4 kardeşten Hasan Ali Koçyiğit, durumu en iyi olan hastalardan biri. Hasan Tunç adlı hastamızın da akciğer bulguları devam etmekle birlikte solunum pompasına ihtiyaç duyulmuyor.”
Öner, dün akşam itibariyle Doğubayazıt'tan 3 kardeşin daha getirildiğini, bunlardan 2'sinin grip ve solunum yollarında ya da akciğerlerinde enfeksiyon bulguları tespit ettiklerini, bunlara da daha önceki hastalara uygulanan tedaviyi uyguladıklarını kaydetti.

Van'da da şüpheli bir vakanın bulunduğunu, bu hastanın da 3 gün süresince izlendiğini ancak önemli bir sorun çıkmayacak gibi görüldüğünü belirten Öner, Sağlık Bakanlığı'ndan Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan ile sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti. Öner, Buzgan ile aralarında öğretim görevlililerinin de bulunduğu bir ekibin Van'a gelmek üzere Ankara'da havaalanında beklediklerini, ancak sis nedeniyle gelemediklerini kaydederek, ekibin özel bir uçakla gelebileceğini söyledi.

“BAŞKA BİR ENFEKSİYON BU HASTALARDA ETKEN”

Gazetecilerin, “Yeni bir gelişme var mı” sorusunu Öner, “Dün Ankara'ya gönderdiğimiz numuneler üzerinde tekrar çalışıldı. Akşam ve gece iki çalışma yapıldı. Çalışmalarda da kuş gribi tespit edilmedi. Bu bizim için iyi bir gelişme. Ancak bu hastalardaki olay nedir diye soracak olursanız, bilimsel olarak net bir şey yok. Tahminimizce başka bir enfeksiyon bu hastalarda etken” şeklinde yanıtladı.

Öner, “Doğubayazıt'tan dün akşam getirilen Yusuf (3), Ayşegül (8) ve Hatice Özcan (15) isimli kardeşler dışında, aynı aileden 5 kişinin daha ambulansla Van'a getirileceğini duyduklarını” sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!