Van'da PKK'ya darbe

Güncelleme Tarihi:

Vanda PKKya darbe
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Van'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, PKK'ya bir darbe daha indirildi. Kent merkezi ve Gevaş ilçesinde düzenlenen operasyonlarda bölücü örgütün yeni oluşturmaya çalıştığı ‘Kürdistan Gençler Birliği’ üyesi 16 kişi yakalandı. Kısa adı YCK olan ‘Yektia Civanen Kürdistan’ sözde birliğin okul ve mahallelerde komiteler oluşturarak, örgüte eleman kazandırmaya çalıştığı ve para topladığı bildirildi. Sözde birliğin sorumlu yardımcısı Tekin Şeybak da ele geçirildi.

Sorgulanan sanıklar, okul ve mahalle komiteleri aracılığıyla örgüte eleman kazandırılması, örgüt adına para toplanması ve bu paraların bir bölümünün cezaevlerindeki örgüt mensuplarına gönderilmesi için çalıştıklarını itiraf ettiler. Sanıkların Van ve Gevaş belediye binaları ile Van Ticaret Lisesi'ne ve toplu taşıma araçlarına molotofkokteyli atma hazırlığı içinde bulundukları belirlendi. 16 örgüt mensubunun, çeşitli tarihlerde Bostaniçi beldesi Şafak ve Yalım Erez mahallelerinde korsan gösterilerde bulundukları, Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlköğretim Okulu ile Gevaş ilçesindeki ANAP ve MHP binalarına molotofkokteylleri attıklar, trenin raydan çıkması için tren yoluna barikat kurdukları bildirildi.

Muş'ta son 2 ayda çeşitli eylemlere katılan ve emniyet güçleri tarafından bir süre önce yakalanan 15 terörist, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!