Van'da jandarma ve emniyete saldırı: 2 PKK’lı ölü ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Vanda jandarma ve emniyete saldırı: 2 PKK’lı ölü ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2015 00:06

Van'ın Çatak İlçesi’nde bir grup PKK’lı tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK’lı ölü olarak ele geçirilirken, bir korucu ayağından yaralandı. Öte yandan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine PKK’lılar tarafından el bombası atıldı. Olayda bir asker yaralandı.

Haberin Devamı

Saldırı, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlı’ğı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne eş zamanlı olarak yapıldı.

Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından anında karşılık verildi. İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK’lı ölü ele geçirilirken, bir korucu da ayağından hafif şekilde yaralandı.

Vanda jandarma ve emniyete saldırı: 2 PKK’lı ölü ele geçirildi
30 uçakla yeni dalga



Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyon devam ediyor.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine el bombası atıldı; 1 asker yaralı

Haberin Devamı

Öte yandan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine PKK’lılar tarafından el bombası atıldı. Olayda bir uzman erbaş yaralanırken, PKK’lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

El bombalı saldırı, saat 21.30 sıralarında Van-Hakkari Karayolu üzerinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nın girişinde bulunan nizamiyeye yapıldı. PKK’lıların attığı el bombasının patlaması sonucu bir uzman erbaşın yaralandığı belirtildi. Uzman erbaş, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastane’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaçan PKK’lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Vanda jandarma ve emniyete saldırı: 2 PKK’lı ölü ele geçirildi
Osmaniye'de çatışma: 2 yaralı

Vanda jandarma ve emniyete saldırı: 2 PKK’lı ölü ele geçirildi
Yol kesen teröristler 3 aracı ateşe verdi

ŞIRNAK’TA DA ÖZEL HAREKAT ZIRHLI ARACINA ROKETLİ SALDIRI

Şırnak merkez de özel harekat şubeye bağlı “Shortland” olarak tabir edilen zırhlı aracın Şırnak çevre yolunda devriye attığı sırada roketli saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak Çevre yolunda seyir halinde olan Özel Harekâtın zırhlı aracına PKK’lılar tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ve yaralıların olmadığı öğrenildi.
Şırnak Yeni Mahallede ise, çeşitli eylemlerde tespit edilen PKK yandaşlarını gözaltı yapmak için giden polis ile YDG-H arasında çatışma çıktı. Mahalleye giden sokak girişlerine barikat kuran YDG-H’lılar polislerin mahalleye girmesine izin verilmemesi üzerine çatışma çıktı.
Zaman zaman silah seslerinin geldiği mahallede, havai fişekle saldıran göstericilere, polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında Yeni Mahallesindeki çatışmalar nedeniyle başlayan gerginlik sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!