Van'da 32 öğrenci pastadan zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Vanda 32 öğrenci pastadan zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 12:00

Van'da sınıf öğretmenlerinin aldığı yaş pastayı yedikten sonra zehirlendikleri şüphesiyle 32 öğrenci, hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Hacı Ali Akın Ortaokulu'nda 5'nci sınıfta eğitim gören öğrencileri öğretmenlerinin aldığı yaş pastayı yedikten sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle okul yönetimine başvurdu. Sınıfta diğer öğrencilerin de aynı şikayette bulunması üzerine okula ambulans çağrıldı.

Öğrenciler, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. İlk yapılan müdahalede, 32 öğrenciye zehirlenme teşhisi konuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin yaptığı açıklamada, öğrencilerin genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kırekin, öğrencilerin serumla ayakta tedavi edildiğini belirterek, "Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin getirmiş olduğu yaş pastayı yedikten sonra rahatsızlanmışlar. Daha sonra başlayan mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetini öğretmenlerine bildirmişler. Öğrencilerimiz okula gelen ambulanslarla Van'daki hastanelere kaldırıldı. Şu anda teşhisleri yapıldı ve her şey kontrol altında. Hiçbir öğrencimizde ağır durum yok. Tedavileri tamamlandıktan sonra okullarına ve evlerine göndereceğiz. Daha sonra da gerekli incelemeyi yapacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!