Vanayı kırdılar 6 köyü susuz bıraktılar

Güncelleme Tarihi:

Vanayı kırdılar 6 köyü susuz bıraktılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 10:51

Muş'un Hasköy ilçesine 6 köye su sağlayan deponun vanasının kırılması nedeniyle köylere içme suyu verilemiyor.

Haberin Devamı

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı, Umurca, Sarıbahçe, Koçköy, Yukarıüçdam ve Aşağıüçdam köylerine su sağlayan deponun vanası kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kırıldı.

Vananın kırılması nedeniyle köylere içme suyu verilemezken, olayın faillerinin bulunması için çalışma başlatıldı.
Muş Valisi İbrahim Özçimen, vanası kırılan içme suyu deposunda inceleme yaparken, “Gerekirse su depolarında silahlı bekçiler görevlendiririz” dedi.

Vatandaşa hizmet götürmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Özçimen, “Vanayı kırarak 6 köyü susuz bırakmanın insanlıkla bağdaşacak yanı yok. Devlet olarak gece gündüz çalışarak vatandaşın ayağına hizmet götürmeyi çabalıyoruz. Fakat birileri gelip bu hizmeti engelliyor. Vanaları, boruları kırıyor. Vatandaşımızı susuz bırakıyor” diye konuştu.

HER HANE 1 YTL VERSE

Su deposunda görevlendirilen bekçinin 500 YTL maaşını alamadığı için görevini bıraktığını anlatan Özçimen, “6 köyde 580 hane var. Her biri ayda 1 YTL verse bu sorun olmazdı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Köylülerin yapılan yatırımlara sahip çıkması gerektiğini kaydeden Özçimen, “6 köye yetecek su verilen depoya gelen biri suyu sadece kendi köyüne vermek için vanayı kırıyor. Bu kabullenilecek bir olay değildir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!