Van ve Iğdır'da kaçak sigara ve içki operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Van ve Iğdırda kaçak sigara ve içki operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 11:24

Van ve Iğdır'da güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, 11 bin 402 karton kaçak sigara ve 2 bin 791 karton sahte bandrollü sigara ile 47 şişe kaçak içki ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, T.Ç. yönetimindeki bir kamyonu durdurdu.

Kamyonda yapılan aramada, yurda yasadışı yollardan getirildiği tespit edilen 3 bin 552 karton kaçak sigara ile 2 bin 399 karton sahte TEKEL bandrollü sigara ele geçirildi.

Öte yandan, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, L.G'nin evinde arama yaptı. Aramada, yurda kaçak yollardan getirilen 392 karton sahte TEKEL bandrollü sigara ile 2 bin 457 karton kaçak sigara bulundu.

Olayla ilgili gözaltına alınan T.Ç ile L.G'nin çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldıkları, toplam 491 bin 611 YTL para cezasına çarptırıldıkları belirtildi.

Iğdır'da da ihbar üzerine, şehir merkezindeki bazı işyerleri ve araçlarda Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerince yapılan aramalarda, toplam 5 bin 393 paket kaçak sigara ve 47 şişe kaçak içki ele geçirildi.

Bu arada, bir işyerinde yapılan aramada 136 adet bandrolsüz CD ele geçirildi.

Söz konusu operasyonlarda, 2'si Nahcivan uyruklu toplam 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!