Van Valisi yardımı az buldu

Güncelleme Tarihi:

Van Valisi yardımı az buldu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 12:44

İSTANBUL’daki özel halk otobüsleri kuruluşları, tarafından yardım amacıyla toplanan 400 bin TL, Van Valisi Münir Karaloğlu’na teslim edildi. Vali Karaloğlu 400 bin liranın az olduğunu Van halkına 400 bin TL daha yardım yapılması için istekte bulundu. İstanbul Özel Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş "En kısa zamanda tekrar Van’a yardım yapmak için elimizden geleni çabayı göstereceğiz. İnşallah çok güzel bir okul yapıp Vanlılar’ın duasını alacağız" dedi.

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından, Ä°ETT denetiminde toplu taşıma hizmeti sunan özel halk otobüsleri kuruluÅŸlarının, depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla isteÄŸe dayalı yardım kampanya baÅŸlattı. Yapılan yardım kampanyasın da toplanan 400 bin TL bugün Ä°stanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası Yönetim Kurulu Ãœyesi Åžuayip Toptan, Ä°stanbul Özel Halk Ulaşım A.Åž. BaÅŸkanı Mustafa AltuntaÅŸ, Ä°stanbul Özel Halk Otobüsleri ve Esnaf Odası BaÅŸkanı Ä°smail Yüksel ve Öz Tuzla Taşımacılık Åžirket BaÅŸkanı Cemal SoydaÅŸ tarafından Van Valisi Münir KaraloÄŸlu’na makamında teslim edildi. Makamında özel halk otobüsleri kuruluÅŸlarını kabul eden Vali KaraloÄŸlu, 400 bin TL’yi alırken bu miktarı az bulduÄŸunu belirterek Van halkına bir okul yapılması için 400 bin lira daha yardım yapılmasını istedi. Van’daki depremde tüm Türkiye’nin tek yürek olduÄŸunu belirten Vali Münir KaraloÄŸlu, şöyle dedi:Â

"İstanbul özel halk otobüsleri kuruluşları Van’daki acıyı yüreklerinde hissederek Van’a merhem olmak için bir miktar yardım toplayıp getirmişler. Arkadaşlarımızın talebi de bu toplanan 400 bin lira ile okul yapılmasıdır. Okula da özel halk otobüsleri ismi verilmesidir. Bu talepler bizim için uygundur. Biz taleplerini severek yerine getireceğiz. Ama 400 bin lira ile okul yapılamayacağını bunu peşinat olarak sayacağımızı bir 400 bin lira daha beklediğimizi ifade ettik. Kendilerine kabul ettiler. Kendilerine duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum."

Van’a yaptıkları yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen İstanbul Özel Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş da "Sayın Valimiz, getirdiğimiz 400 bin lira ile ’okul tamamlanmaz ’diyor. ’Bir miktar daha para yollarsanız okulun yapımına hemen başlarız ve istediğiniz ismi veririz’ dedi. Biz de İstanbul’a dönüp tekrar bu konuyu gündeme getireceğiz. En kısa zamanda elimizden geleni çabayı göstereceğiz. İnşallah çok güzel bir okul yapıp Vanlıların duasını alacağız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!