Van valisi: İlde kanıtlanmış kuş giribi vakası yok

Güncelleme Tarihi:

Van valisi: İlde kanıtlanmış kuş giribi vakası yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 21:02

Haberin Devamı

Tanılır, düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarında yer alan, “kuş gribi nedeniyle Van'a uçak seferlerinin iptal edildiği” yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirterek, bu tür haberlerden üzüntü duyduklarını ifade etti.

Van'da laboratuar bulguları kanıtlanmış kuş gribi vakası bulunmadığını bildiren Tanılır, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne Doğubayazıt'tan hasta geldiğini, 3 kişinin kuş gribi nedeniyle yaşamını yitirdiğini, ancak Van'da bu şekilde kanıtlanmış bir durumun olmadığını söyledi.

Van'da kuş gribine yönelik çeşitli önlemler alındığını, kanatlı hayvan hareketinin yasaklandığını, kanatlı hayvanların kümeslerde tutulmasına karar verildiğini ifade eden Tanılır, “Biz ilk günden itibaren tedbirlerimizi en kötü senaryoya göre aldık. Kamu sağlığı bunu gerektirdiği için bu önlemleri alındı” dedi.

Haberin Devamı

Şüpheli görülen yerlerde, itlaf çalışmalarının başladığına işaret eden Tanılır, şöyle konuştu:

“Dün Yalım Erez Mahallesi'nde yaklaşık 200 kanatlı hayvan itlaf edildi. Önlemler kapsamında, bugün öğrencilerimize karneleriyle birlikte, kuş gribiyle ilgili bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Bu broşürler kahvehanelerde de dağıtılacak. Camilerde ise bugün konuyla ilgili bilgi verildi. Çalışmalarımızı, kentte kuş gribi varmış gibi yürütüyoruz. Tarım, Çevre ve Sağlık bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda, personel izinleri ikinci bir emre kadar durduruldu.”
YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ni merkez olarak belirlediklerini ifade eden Tanılır, herhangi bir sağlık ocağı ve hastanede, kuş gribi şüphesi görülen hastaların, Araştırma Hastanesi'ne gönderildiğini belirtti.

Hastanede ilaç sıkıntısı bulunmadığını dile getiren Tanılır, ”Araştırma Hastanesi'nde 4'ü yoğun bakımda olmak üzere 22 hasta tedavi altında bulunuyor. 3 hasta, tedaviden olumlu sonuç alınarak taburcu edildi. 3 kişi de yaşamını yitirdi. Bazı vatandaşlar da şüphe üzerine hastaneye başvuruyor. Ancak tetkiklerin ardından bu hastalar olumsuz durum görülmemesi üzerine evlerine gönderiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Van havzasının kuşların göç yolu üzerinde bulunduğunu belirten Tanılır, göç yolu üzerinde bulunan noktalara yakın köylerdeki muhtarların da konu hakkında bilgilendirileceğini ve gerekli önlemlerin alınmasının sağlanacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!