Van milletvekilleri de yakınlarını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Van milletvekilleri de yakınlarını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 10:27

Van Depremi, yakınlarını ve evlerini kaybeden binlerce vatandaşın yanısıra, yakınlarını yitiren siyasetçilerin de yüreklerine kor düşürdü. Depremde, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk ile Fatih Şahin ve BDP Milletvekili Nazmi Gür de yakınlarını kaybeden siyasetçiler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, deprem felaketinde en çok yakınını yitiren milletvekili oldu. Felakette Kayatürk'ün kuzeni Kerem Oflaz, Kerem Oflaz’ın eşi Besrai Oflaz ile kayınbabası Eyüp Oflaz yaşamlarını yitirdi.

Kayatürk, felaketle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “En önemli unsur, yapılaşmadır. Belediyelerin, denetimlerini daha da sıklaştırmaları gerekir. Mesela Erciş'te 70-80 bina yıkıldı. Bunların hemen hepsi 5-6 katlı binalar. Oysa orası, en fazla 3 kat yapıya izin verilecek bir yapılaşmaya uygun bir bölgedir. Buna rağmen çok katlı binalar dikilmiş. İşte neticesi ortada” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi de depremde yengesini kaybetti.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, depremde kuzeni Hatice Gür ile Gür’ün 10 yaşındaki oğlunu yitirdi.

Yakınlarının altında kaldığı binayı yapan müteahhidin, aynı zamanda otogaleri sahibi olduğunu belirten Gür, bu müteahhidin arabalara yer açabilmek amacıyla geçen yıl çöken binanın kolonlarını kestiğini öne sürdü.

BDP’li Gür, “Kuzenim orada kiralık dairede kalıyordu. 48 daireli büyük bir binaydı. İddialara göre bu binayı yapan kişi kolonların büyük bölümünü kesip arabalar için yer açmış. Bu binanın çöküşü de bundan kaynaklı. Önce enkazı kaldırıp insanlarımızı ölü ya da diri çıkaracağız, ardından hukuk mücadelesi başlatacağız” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!