‘Van Deniz’leri elinde kaldı

Güncelleme Tarihi:

‘Van Deniz’leri elinde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van Gölü’ne, bölgede herkesin dediği gibi “Van Denizi” demesini eleştirince, olan Van’ın tanıtımını yapmaya hazırlanan valiliğe oldu.

Haberin Devamı

Van Valiliği, iki ay önce Van Gölü suyunun yararlarını anlatmak amacıyla bir sempozyum düzenledi. Şişelenen su, “Van Denizi” etiketiyle tanıtım için hazırlandı. Ancak iki lider arasında “Deniz mi göl mü” tartışması çıkınca Valilik, şişelerin tanıtım için milletvekillerine gönderilmesinden vazgeçti. AK Parti Milletvekillerini arayan Vanlı yerel yöneticiler, “Van Gölü suyunu şişeledik, tanıtım için milletvekillerine göndermek istiyorduk. Etiketinde ‘Van Denizi Suyunun Şifaları’ yazıyordu. Tartışmalardan sonra gönderemedik, elimizde kaldı” diye sitem etti.

Aralık 2010’da Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Denizi Çalıştayı düzenledi. Bu toplantıya katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Ersural Suner, Van Gölü suyunun egzema ve mantar türü hastalıklar ile yaraları iyileştirdiği gibi sinüzit hastalığına da fayda sağladığını açıkladı. Kadınların düzenli olarak Van Gölü’nde banyo yapmaları halinde, güzelleştiklerini ve doğal epilasyon sağladığını belirten Suner, “Gölde 21 kez banyo yapan kadınların cilt problemi kalmaz” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!