Valilik'ten açıklama: Patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Valilikten açıklama: Patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 09:52

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada araziye döşenen mayına basan bir asker ağır yaralandı. Yaralı asker hastanede tedavi altına alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bingöl Valiliği şehit olan askerin jandarma uzman çavuş Veli Ateş olduğunu açıkladı.Valilik tarafından yapılan açıklamada ise Bingöl’de El Yapımı Patlayıcının patlatılması sonucu şehit olduğu açıklandı

Haberin Devamı

Bingöl'ün Genç İlçesi Suveren mevkiinde bugün güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında bir asker PKK'lıların araziye tuzakladığı mayına basmasıyla meydana gelen patlamada ağır yaralandı.

VALİLİK: PATLAYICI UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Bingöl Valiliği, Uzman Çavuş Veli Ateş’in el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olduğunu açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: ’Genç İlçesi Suveren Köyü bölgesinde demiryoluna el yapımı patlayıcı madde döşendiği ihbarı alınmış, bölgeye patlayıcı madde imha ekibi görevlendirilmiştir. Arama yapıldığı esnada bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı maddenin patlatılması üzerine uzman çavuş Veli Ateş, şehit olmuştur. Güvenlik güçlerince bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanabilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.’

Haberin Devamı

Durumu ağır olduğu belirtilen asker ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Haberin Devamı

Bölgede güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışmaların yer yer sürdüğü öğrenildi.

Valilikten açıklama: Patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı
Şırnak'ta karakola saldırı

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Bingöl'ün Genç ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen uzaktan kumandalı el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olan jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş'in, Konya'nın Kadınhanı ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Şehidin, İstiklal Mahallesi'ndeki babaevine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen Kaymakam Ercan Çiçek ve askeri yetkililerce verildi.

Oğullarının şehit olduğunu duyan baba Abdurrahman ve anne Sinem Ateş, büyük acı yaşadı.

Kadınhanı İlçe Müftüsü Osman Aslan, şehidin aile yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş da baba Abdurrahman Ateş'e taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Kısa süre önce kalp ameliyatı geçiren baba Ateş'in oldukça metanetli olduğu görüldü.

Şehit babasının yakınlarına, oğlunu 2 gün önce, sabah namazından sonra rüyasında gördüğünü ve şehit olacağını hissettiğini anlattığı öğrenildi.

Şehit Veli Ateş'in evli ve 1 erkek çocuğu babası olduğu ifade edildi.

Valilikten açıklama: Patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı
Babaya uğurlama


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!