Valilik'te AKP bayrakları çıktı

Güncelleme Tarihi:

Valilikte AKP bayrakları çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2009 14:42

Tunceli Valiliği'ne bağlı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait depoda, AKP'nin seçim afişleri, bayrakları, broşürleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente geldiği sırada asılan pankartları bulunduğu iddia edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla depoya baskın düzenleyen polis, savcı nezaretinde aramaları tamamladı. Depodan 7 adet AKP'nin 7 tane bez afiş bulundu.

Haberin Devamı

İŞTE VALİLİKTE BULUNAN BEZ AFİŞLER

BEYAZ EŞYALAR SPOR SALONUNA SIĞMADI

MAKİNELERİ BÖYLE DAĞITTILAR

TUNCELİ'DEKİ BEYAZ EŞYA DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

SAVCILIK: PROPAGANDA MALZEMESİ BULUNMADI

Tunceli Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği'nde bugün yapılan Meclis toplantısına katılan DTP'li üyeleri, Genel Sekreterliği'ne ait depoda AKP'ye ait seçim malzemelerinin tutulduğunu belirterek depoda arama yapılmasını istedi. Önerge doğrultusunde depoya inen Meclis üyeleri, burada AKP'ye ait seçim afişleri, bayraklar, flamalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Ekim 2008 günü kente geldiğinde partililerin astığı pankartlar olduğu görüldü. Bunu üzerine DTP'li Meclis üyeleri cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle afişleri götüntüledikten sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Nöbetçi Savcı Ali Çetin'in talimatıyla polis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği deposunda arama yapmaya başladı. Savcı Çetin'in gözetiminde arama çalışması yaparken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Tunç da aramalara katıldı.

YSK: "İDDİALAR YARINKİ TOPLANTIDA ELE ALINACAK"

YSK Başkanı Muammer Aydın, “Tunceli İl Özel İdaresi'nde AKP propaganda malzemelerinin bulunduğu” iddialarını, yarın yapacakları rutin toplantıda ele alacaklarını bildirdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, yapılan şikayetleri, basında yer alan tüm iddiaları rutin toplantılarında değerlendirdiklerini belirtti.

Muammer Aydın, YSK'nın bugün toplantı yapmadığını ancak yarınki toplantıda gündemdeki iddiaların değerlendirileceğini ifade etti.

Aydın, “Türkiye'nin gündeminde ne varsa Kurulda her konuyu görüşüyoruz, Türkiye'de ne olursa değerlendiriyoruz. Yarın da bunu yapacağız. Olağanüstü bir toplantı yok” diye konuşurken YSK'nın Tunceli Savcılığı'ndan tutanakları istediği öğrenildi.

SAMİ TÜRK:  SEÇİMLER  İPTAL OLMAZ

Adalet Eski Bakanlarından Prof. Hikmet Sami Türk, Tunceli Valiliği'ne bağlı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait depoda, AKP'nin seçim afişleri, bayrakları, broşürleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente geldiği sırada asılan pankartları bulunmasıyla ilgili olarak, sorumlular hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi.

 

Köylere ev eşyası, beyaz eşya dağıtılmasının kanuna aykırı olması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’nun ilgili makamları göreve davet ettiğini anımsatan Türk, Tunceli cumhuriyet Başsavcılığının bu çağrı üzerine harekete geçtiğini söyledi. Savcılığın görevini yerine getirdiğini belirten Türk, “İdareler devletin idaresidir. Dolayısıyla tarafsız olmak zorundadır. O nedenle 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 152. maddesi haksız oy teminini yasaklıyor. Kendisine veya başkasına haksız oy temini eden kişilere de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor” dedi.

 

PARTİYİ BAĞLAMAZ

Hapis cezasının sorumlular hakkında uygulanabileceğini belirten Türk, söz konusu cezanın partiyle ilişkilendirilemeyeceğinin altını çizdi. Bu durum nedeniyle seçimlerin de iptal edilemeyeceğini de söyleyen Türk, “Ceza, bu işten sorumlu görevlilere verilir. Anayasa’nın 68. maddesinin 4.fıkrası partilerin uyması gereken esaslarıgösterir; 69 madde de partilere verilebilecek cezaları düzenler” diye konuştu.

 

7 BEZ AFİŞ BULUNDU

 

Haberin Devamı

Tunceli Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği'nin zemin batındaki depoda Cumhuriyet Savcısı Ali Çetin'in nezaretinde polislerin saat 15.00'de başlattığı arama çalışmalarında AKP'ye ait 7 bez pankart bulundu. DTP'li İl Genel Meclis Üyesi Özgür Söylemez'in de hazır bulunduğu arama sırasında bulunan pankartlara Savcı Çetin, el koydu.

BAYRAKLAR VE FLAMALAR YOK EDİLMİŞ


İl Özel İdare Genel Sekreterliği deposundaki arama çalışmalarına katılan DTP'li İl Genel Meclis Üyesi Özgür Söylemez, Meclis üyelerini depoda gördüğü AKP'ye ait, bayrak ve flamaların savcı nezaretinde yapılan aramalarda bulunamadığını söyledi. Meclis üyelerinin bu bayrak ve flamaları gördüğünü kendilerinin de cep telefonuyla görüntülediğini belirten Söylemez, "Biz depoya inip arama yaparken önce hiç bir şey bulunamadı. Daha sonra merdiven altına gizlenmiş AKP'ye ait 7 pankart bulundu. Bizim tespit ettiğimiz bazı deliller ortadan kaldırılmış. AKP'nin pankart ve afişleri artada yok" dedi.

Haberin Devamı


AKP'NIN AFİŞLERİ ARAYA KARIŞMIŞ


Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tunç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişi nedeniyle Valilik ve İl Özel Genel Sekreterliği tarafından asılın afişlerin depoya konulduğunu söyledi. Tunç, "Bu afişler Başbakan'ın gidişinden sonra toplanmış, bunların içine bir iki tane AKP ilçe teşkilatlarının astığı pankartlar yanlışlıkla karışmış. Bu Özel İdare ve Valilik kaynaklı bir durum değildir. Savcılığın gerekli inceleme ve araştırması sürüyor. Bizim oraya herhangi bir parti bayrağı koymamız söz konusu değil. Sadece bez afişler var" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Çetin, depodaki aramaların tamamlanmasını ardından İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde göreli bazı memurların ifadesine aldığı öğrenildi.


SAVCILIK ÖN RAPORUNU TAMAMLADI

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Tunç, binanın deposunda yapılan aramaya ilişkin Cumhuriyet Savcılığı’nın ön raporunu tamamlayıp kendilerine gönderdiğini söyledi. Tunç, savcılığın depoda bulduğu bez afişlerin Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim yasaklarını kapsamadığının raporunda belirttiğini söyleyerek, “Depoda bulunan afişler geçmiş döneme ait olduğu için seçim yasaklarını kapsamıyor. Başbakan’ın ayrılmasının ardından işçiler afişleri toplarken, bunlar da o afişlerin arasına karışmış” dedi.

Bu arada savcılığın el koyduğu 7 afişle ilgili soruşturmasını sürdürdüğü öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!