Valilik açıklama yaptı, açlık grevi son buldu

Güncelleme Tarihi:

Valilik açıklama yaptı, açlık grevi son buldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 01:17

Tunceli ile Elazığ arasındaki Peri Çayı üzerinde inşa edilen Pembelik barajında ulaşımın sağlanması için 10 gündür açlık grevi başlatan Arduç ailesi, valiliğin açıklamasının ardından açlık grevini sonlandırdı. Tunceli Valiliği, köprü projesinin çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Tunceli’nin Nazimiye ile Elazığ’ın Karakoçan ilçeleri arasında akan Peri Çayı üzerine Limak Holding ve Bilgin Enerji tarafından inşa edilen 9 baraj, Peri Suyu Vadisi’nin doğasını tahrip etmekle kalmadı, bazı insanları da mağdur etti. Peri Suyu Vadisi’nde 2008 yılında yapımına başlanan Pembelik barajı, onaylı imar bulunmadığı için mahkeme tarafından durduruldu. Ancak baraj inşaatı, mahkeme kararına rağmen mühürlenmedi. Ilısu mezrasında önceki yıl tüm resmi izinleri alarak inşa ettirdikleri evlerinde yaşayan Arduç ailesinin iki ilçe ile ulaşımlarını sağladığı bağlantı yolları su altında kaldı. Barajı inşa eden firmalar projeye başlarken taahhüt ettikleri köprüyü inşa etmedi. Yaşadıkları alanın doğusu sularla, diğer yönleri ise sarp kayalıklarla çevrili olan aile, 1 yıldır seslerini duyurmaya çalıştı ancak bir sonuç alamadı. Bunun üzerine Ayhan ve Adile Arduç 9 gün önce açlık grevine başladı. Eylemlerini kararlılıkla sürdüren Arduç ailesine yakınları İsmail Altay ile Yıldız Köhl de destek verdi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI, AÇLIK GREVİ SON BULDU

Arduç ailesinin 10’uncu gününe giren açlık grevi, valilik açıklamasıyla son buldu. Valilik yaptığı yazılı açıklamada, köprü projesinin çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Konu ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda Ayhan Arduç adlı vatandaşımızın Pembelik barajı yapımı nedeniyle oluşan mağduriyeti ile ilgili olarak basın yayın organlarında çıkan açlık grevine devam ettiği haberlerine istinaden Valiliğimiz tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Valiliğimiz ve ilgili firma nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde, söz konusu köprünün Tunceli Valiliği ile Darenhes Üretim AŞ tarafından ortaklaşa yapılması konusunda mutabakata varılmış olup, köprü ile ilgili proje çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!