Valilere kızdı

Güncelleme Tarihi:

Valilere kızdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara'ya akın edip, terfi tayin isteyen valiler, İçişleri Bakanı Tantan'ı kızdırdı. Tantan tayin işi için araya siyasileri sokan vali ve emniyet müdürlerine verdiği tüm randevuları iptal etti.

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, Ankara'ya akın edip, tayin terfi isteyen vali ve emniyet müdürlerinin kendisinden talep ettiği randevuları iptal ettirdi. Tantan, tayin işi için araya siyasileri sokan vali ve emniyet müdürlerinin isimlerinin karşısına da olumsuz anlamına gelecek eksi (-) işareti koydu. Polis şeflerinden yaklaşık 900'ünün yerini değiştirmesinin ardından, vali ve il emniyet müdürleri ‘Sıra vali operasyonuna geldi’ beklentisi içine girdi. Çok sayıda vali ve il emniyet müdürü işlerini bırakıp soluğu Ankara'da alarak, tayinleriyle ilgili kulis yapmaya, aracılar sokmaya başladı.

RANDEVULAR İPTAL

Bu arada bazıları da İçişleri Bakanı Tantan'dan randevu alıp, kendi tayin işini birebir görüştü. Tantan, bu görüşmelerde, konunun hep tayin ve atamalara gelmesi üzerine konuyu değiştirdi ve kendilerine hiçbir ipucu vermedi. Ancak bu tür randevu taleplerinin sıklaşması ve hep aynı konunun gündeme gelmesi, sonunda Tantan'ı sinirlendirdi. Özel kalem müdürüne talimat veren Tantan, birçok milletvekili ve tanıdığını araya sokarak alınan randevuların tamamını iptal ettirdi. Tantan'ın, kendisi çağırmadan bakanlığa gelen emniyet müdürleri ve valilerden hoşnut kalmadığı, hazırladığı listede bu görevlilerin karşısına eksi (-) işareti koyduğu öğrenildi.

YÜKSEL'İN İADESİ

Tantan'ın, önümüzdeki günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve boş bulunan Ankara Valiliği'ne atanacak ismi belirlemesi bekleniyor. Bu arada dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener tarafından geceyarısı baskınıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan Balıkesir Valisi Alaaddin Yüksel, Danıştay Dava Daireler Genel Kurulu'ndan ‘Göreve iade’ kararı aldı. İade kararının prosedüre göre 22 Temmuz 1999'a kadar uygulanması gerekiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!