Validen profesöre 10 milyarlık dava

Güncelleme Tarihi:

Validen profesöre 10 milyarlık dava
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, Edirne ADD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saltık'a 10 milyarlık tazminat davası açtı. Prof. Saltık, 19 Mayıs törenini ADD'nin düzenlemesini istemiş, izin alamayınca da Vali Aksoy için gazetede ‘‘maskeli Atatürk düşmanı' diye yazı yazmıştı.

Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, kendisini Atatürk düşmanı ilan eden ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ile Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'a şikáyet eden Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saltık hakkında 10 milyar liralık tazminat davası açtı.

Samsun'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın liman sahasındaki törenlerine üyeleriyle birlikte katılan ADD Edirne Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, töreni kendilerinin yapması için Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy'a teklif getirdi. Ancak bu teklifin kabul edilmemesi üzerine Vali Aksoy hakkında 9 Haziran günkü Cumhuriyet Gazetesi'nde ‘Maskeli Atatürk Düşmanı' başlığı ile yazı yazan Saltık bununla da yetinmedi. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ile Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'a da şikáyet mektupları gönderen Ahmet Saltık, vali hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Bu gelişmeler üzerine, Vali Aksoy, Saltık ve arkadaşlarının töreni karıştırdıklarına dair çekilen video görüntülerini İçişleri Bakanlığı'na gönderdi. Yapılan incelemelerde Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy hakkında soruşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Vali Aksoy, bu gelişmeler üzerine kendisine Atatürk düşmanı karalaması yapan Prof. Dr. Ahmet Saltık hakkında 10 milyar liralık manevi tazminat davası açtığını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!