Vali ve komutanlardan anlamlı ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali ve komutanlardan anlamlı ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 16:37

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Hakkari’nin Çukurca İlçesi Kavaklı bölgesinde şehit düşen komando er Umut Çiftçi’nin ailesine taziye, Aktütün gazisi Vahdettin Karacadağ’a ise, ‘Geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlere Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ata Kalkan, Jandarma Alay Komutanı Albay Eyüp Şeker ve il müftüsü Ali Melek de katıldı.

Vali ve beraberindekiler önce Çukurca’da düzenlenen saldırıda şehit olan Umut Çiftçi’nin Diyarbakır’ın Dokuzçeltik Köyü'nde oturan ailesini ziyaret etti. Burada konuşan Diyarbakır Valisi Mutlu, bu tür acıların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunarak şunları söyledi:
“Sevgili yavrumuz çok önemli bir görevi ifa ediyordu. Makamların en yükseği olan şehitlik makamına uğurladık. Başka acılarımız olmasın diyoruz. Bin yıldır aynı coğrafya üzerinde yaşayan bu memleketin 70 milyon evladı bundan sonrada bu huzur birlik ve beraberliği yaşatmak için sinelerini, gönüllerini birbirine kenetleyerek, vatan görevini yapmaya devam edeceklerdir. Ve asıl ihtiyacımız olan sevgiyi üretmek ifasında bize sevgi yerine nefret aşılamaya acı ve gözyaşına gark olmamıza sebebiyet verenlere Allah fırsat vermeyecektir. Terör, 25 yıldır ülkemizin her köşesinde anaları gözü yaşlı bırakmıştır. Ülkeye sadece gözyaşı ve nefret ekmiştir.”

Vali Mutlu ve bareberindekiler daha sonra Aktütün karakoluna düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavisinden sonra Çınar İlçesi'nin Bayırkonak Köyü'ne gelen gazi Vahdettin Karacadağ’ı evinde ziyaret etti.

Vahdettin Karacadağ ile sohbet eden Vali Mutlu, Aktütün’de meydana gelen olayın milletin gönlünde derin bir yara açtığını vurgulayarak, “Öncelikle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şanlı gazilerimize de tekrar şifalar diliyorum. Aktütün’de gazi olan Vahdettin Karacadağ'ı Allah ailesine ve sevdiklerine bağışlasın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!