Vali sarsıntının süresine dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Vali sarsıntının süresine dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 16:47

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Hem Vali Tuna hem de Belediye Başkanı Gökhan, depremin süresine dikkat çekti.

Haberin Devamı

VALİ TUNA: DEPREM YARIM DAKİKA SÜRDÜ

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu:

"En az yarım dakika süren yatay şekilde bir sallantı söz konusu oldu. Saros Körfezi’nde yakınlığı dolayısıyla ilimiz birinci derece deprem kuşağında ilimiz. Dikkatli olmalıyız, geleceği planlamamız önem arz ediyor. Ben geçmiş olsun diyorum bütün vatandaşlarımıza. Çalışmalarımız devam ediyor. Depremin süresi 30 saniye ile bir dakika arasında bir süre devam etti."

İŞTE DEPREM ANI / WEB TV

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN:

"Şu an bir yıkıntı hasar söz konusu değil. İtfaiye teyakkuz halinde. Arkadaşlarımız durumlara bakıyorlar. Şükür bu şekilde atlattık. Biraz uzun sürdü ama atlattığımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızda sakinleşti herkes işine devam ediyor.

Haberin Devamı

Burası birinci derece deprem bölgesi olduktan sonra yapılar buna göre yapıldı. zaten burada yapılar tekniği öncelerde yapılsa bile çok fazla kötü yapılar değil idi. Ama bundan sonra daha iyi yapılar da oluşacak. Ciddi bir sallantı oldu, yarım dakikaya geçti. Bir şey olmamış olması sevindirici."

BURSA VALİSİ: VATANDAŞIMIZ SAKİN OLSUN

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen depremin Bursa ve ilçelerinde de hissedildiğini belirterek, “Şu ana kadar sıkıntılı bir haber aksetmiş değil. Devletin tüm kurumları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ediyorum” dedi. Harput yaptığı açıklamada depremin Bursa'da da hissedildiğini belirtti.

“Şu ana kadar sıkıntılı bir haber aksetmiş değil. Devletin tüm kurumları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ediyorum” diyen Harput, köy ve kırsal bölgelerde herhangi bir sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı konusunda da ilgili tüm birimlerin gerekli çalışmayı yaptığını sözlerine ekledi. Öte yandan; sarsıntı nedeniyle Bursa ve ilçelerinde bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerini terk ederek kısa süreliğine dışarıda bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!