Vali Güler: Yeşil'in yaşayıp yaşamadığına dair bilgi yok

Güncelleme Tarihi:

Vali Güler: Yeşilin yaşayıp yaşamadığına dair bilgi yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 12:37

İstanbul Valisi Muammer Güler, ”Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmadığını, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon sırasında kendisiyle ilgili bir bilgiye de ulaşılamadığını bildirdi.

Vali Güler, 2-15 Şubat 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş operasyonlarına ilişkin Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki yerleşkesinde yapılan açıklamaya, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte katıldı.

İstanbul Valisi Güler, burada gazetecilerin “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'a ilişkin sorularını da yanıtladı.

Bazı gazetelerde “Mahmut Yıldırım'ın polisin elinden kaçtığına” ilişkin haberler çıktığını, ancak bu haberlerin kaynağının kendileri olmadığını ifade eden Güler, “Yeşil'in yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmamaktadır. Yaşayıp yaşamadığını biz de bilmiyoruz. Kamuoyunda öldüğü bilinen 'Yeşil'in son 10 yıldır yaşadığına dair bir bilgi yok” dedi.

Vali Güler, bir başka soru üzerine de, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve oğlu Murat Yıldırım'ın da gözaltına alındığı operasyonda, teknik takip ya da yürütülen çalışma sonucu Mahmut Yıldırım ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!