Vali Güler: İstanbul polisi en seri şekilde yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Güler: İstanbul polisi en seri şekilde yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 22:24

İstanbul Valisi Muammer Güler, Mehmet Ali Ağca'nın yakalanmasına ilişkin, “Bu konuda İstanbul polisi en seri şekilde yakalama emrini yerine getirmiştir” dedi.

Vali Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere geldiği Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtay'ın bozma kararının Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na faksla intikali sonucu hemen yakalama emri çıkarıldığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Ağca'yı Kartal'da bulunduğu evden aldığını belirten Güler, Ağca'nın Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğünü kaydetti.

Güler, Ağca'nın ne zaman cezaevine konulacağına yönelik soru üzerine, savcılığın bu konuda talimatı ne yönde olursa, o zaman götürüleceğini, bunun bu akşam, ya da yarın gerçekleşebileceğini söyledi.

Başta İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olmak üzere, en seri şekilde yakalama emrini yerine getirdikleri için İstanbul polisine teşekkür eden Güler, bundan sonrasının adli mercilerin yapacağı iş olduğunu vurguladı.

Güler, “Ağca takip ediliyor muydu?” şeklindeki bir soruya ”Takip edilme meselesi Anayasa'nın ve ilgili kanunların, ancak açıkça adli mercinin vereceği emirle söz konusu. Kimse kimseyi bir yargı kararı olmadan takip edemez, bu anlamda da bir takibat yoktu” yanıtını verdi.

Ağca'nın şartlı olarak salıverildiğini ve diğer vatandaşlardan farklı bir pozisyonda olmadığını vurgulayan Güler, ancak Yargıtay'ın bozma kararı ve çıkarılan yakalama emri üzerine kendilerinin de bu emrin gereğini yerine getirdiklerini söyledi.

“Ağca'nın kaçma ihtimali var mıydı?” sorusuna da Güler, “Bu konu zaten çokça kamuoyunun gündemine geldi. Benim bir şey söylememe gerek yok. Daha önceki olaylarından sonraki kaçışları söz konusu. Ama şahıs kaçar mıydı, kaçmaz mıydı, böyle bir imkan olur muydu bilmiyoruz. Önemli olan kendisini yakalayıp adli mercilere teslim etmemizdir” yanıtını verdi.

Güler, “Ağca'nın yeri biliniyor muydu?” sorusu üzerine, “Sizler bir yakınınızın, bir akrabanızın nerede olduğunu ne kadar biliyorsanız, biz de herhalde o kadar biliriz. İstihbarat birimlerinin elbette ki o kadar bilgileri vardır. Ama bu bir izleme, bir takip, adli mercilerin kararıyla ilgili bir konu söz konusu değildir. Bu konuda yasal yetkilerin ötesinde bir şey yapılması da zaten mümkün değildir” diye konuştu.

Ağca'nın kimin evinde yakalandığına ilişkin bir soruya da Güler, ”Kartal'da herhalde misafirlikte bulunduğunu tahmin ettiğimiz bir evde yakalandı. Evdeki kişiler ise özel hayatın dokunulmazlığı ile ilgili bir konudur. Kimdi ya da evde ne yapılıyordu bilemem” yanıtını verdi.

Ağca'nın yerinin nasıl tespit edildiğine ilişkin bir soruya da Emniyet Müdürü Cerrah, espriyle, “Meslek sırrı” yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!