Vali’den ‘ikametgah’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Vali’den ‘ikametgah’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 17:14

ŞANLIURFA Valisi Nuri Okutan, son zamanlarda bazı resmi kurumlardan çeşitli gerekçelerle ikametgah il muhaberi ile nüfus kayıt örneği istenerek vatandaşların mağdur edildiğini belirterek, tüm kurumları duyarlı hareket etme konusunda uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda çeşitli kamu kurumlarına başvuran vatandaşlardan yasal olmadığı halde evrak istendiğinin anlaşıldığını belirtilerek, bürokratik engellerin aşılması konusunda 2008 yılının Mayıs ayında ‘Adres Kayıt Sisteminin Uygulanması’ genelgesinin yayınlandığını hatırlatıldı. Vali Nuri Okutan imzasıyla yayınlanan açıklamada, genelge doğrultusunda, vatandaşlardan istenen ikametgah ve nüfus cüzdan suretlerinin Kimlik Paylaşım Sistemi’nden elde edilmesine başlandığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bürokratik engellerin kalkmasında ve çağdaş yönetimde en önemli adım olan ve vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında işlemelerinin süratli ve etkin sürdürülebilmesinde, e-devlet’in temel unsuru olan Kimlik Paylaşım Sisteminden bütün kurumların yararlanması gerekmektedir. Kimlik Paylaşım Sistemine bazı kurumlar dahil oldukları halde, sistemden faydalanmayıp veya ‘ilgili memur izinli’, ‘raporlu’ gibi mazeretlerle Nüfus Müdürlüğü’ne yönlendirdikleri vatandaşlarımızın ifadelerinden anlaşılmıştır. Tabiatıyla iş hacminin artmasına, kağıt israfına ve zaman kaybına neden olduğundan, kamu kurum ve kuruluşların daha duyarlı olmasını, gereken önlemlerin titizlikle alınmasını rica ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!