Vali: Bomba düzenekleri aynı

Güncelleme Tarihi:

Vali: Bomba düzenekleri aynı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 09:54

İstanbul Halkalı’daki askeri personel servis aracına yönelik saldırıda kullanılan bomba düzeneği ile yine İstanbul Küçükçekmece’de polis otobüsüne düzenlenen saldırıda kullanılan bomba düzeneğinin aynı olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI

BAŞSAVCI ENGİN VE EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

       

İstanbul Halkalı'da sabah saat 07.30 sıralarında askeri lojman yakınlarında asker taşıyan bir sivil otobüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 uzman çavuş şehit oldu, bir subay kızı hayatını kaybetti. 15 kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay yerinde yaptığı inceleme sonrasındaki açıklamasında, Halkalı’daki patlamada kullanılan uzaktan kumandalı parça tesirli bomba düzeneği ile Küçükçekmece’de polis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıdaki kullanılan düzeneğin aynı olduğunu söyledi. Vali Mutlu, her iki olayın benzerliğine işaret etti ve bu olayların faillerinin en kısa sürede yakalanması için ısrarlı olacaklarını açıkladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu  olayın failleri mutlaka bulunacaktır. Israrlı bir şekilde takip edilecektir. Bu  olay aydınlatılacaktır. Ama şu ana kadar bir üstlenen yok, bir gözaltı yok, takip  ediyoruz” dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Mutlu, olayın bir terör eylemi  olduğunu ve terörün hedefinin belli olduğunu belirtti.

Mutlu, terörün hedefinin ayrıştırmak, kaygı, ümitsizlik, tedirginlik ve  huzursuzluk oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Bu olayın failleriyle ilgili  güvenlik güçlerimiz çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürecek. Bu olayın  failleri mutlaka bulunacaktır. Israrlı bir şekilde takip edilecektir. Bu olay  aydınlatılacaktır” dedi.

Olayı şu ana kadar üstlenenin olmadığını kaydeden Mutlu, şöyle devam  etti:

“Olayla ilgili bir gözaltı yok, takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de  yine Küçükçekmece'de polis aracımıza yönelik aynı düzeneğe benzeyen bir düzenekle  bombalı saldırı yapılmıştı. Muhtemelen aynı tertibin içerisinde olduğumuzu  değerlendiriyoruz. Her iki olayın da faillerinin belirlenmesi noktasında yoğun  bir çalışma sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun. Terör ülkeye sadece,  gözyaşı, huzursuzluk ve acı vermiştir. Bunun dışında ulaşabileceği hiçbir yer  yoktur. Terörle gidilebilecek hiçbir yer yoktur. Milletimiz sağ duyulu,  devletimize, güvenlik güçlerimize son derece bağlı ve emin bir şekilde  izleyecekler. Terörün istemiş olduğu kaygı yaratma, huzursuzluk yaratma ve  ayrıştırma noktasında en güçlü duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. İstanbul  olarak, bu saldırı karşısında birlik ve beraberliğimizi daha güçlü bir şekilde  terör örgütüne hissettireceğiz. Terör örgütüne verilecek en güzel cevap budur.”

Mutlu, bir gazetecinin, “Aracın içindekiler askeri personel mi, yoksa  asker ailesi mi?” sorusuna, “Jandarma personelimiz. İçlerinde sivil servislerle  de intikal eden personellerimiz olabiliyor. Şehit olanlardan ikisi uzman  çavuşumuz, ağır yaralı olanlar da yine uzman çavuş. İl Jandarma Komutanlığına  bağlı personelimiz. 17 yaşında bir kız çocuğumuz da şehit oldu. Personel  çocuklarımızdan. İl Jandarma Komutanlığımız personelleri görev yerlerine intikal  ediyorlardı. Çıkış yeri, Halkalı askeri lojmanlarıydı. Bu üç otobüslük bir  konvoy. En arkadaki servis aracına yönelik düzenlenmiş” yanıtını verdi.
       
İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI ENGİN
         
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, görevli savcı  arkadaşlarıyla birlikte ilk araştırmaları yaptıklarını belirtti.

Soruşturmanın başlatıldığını ifade eden Engin, “Şu anda elimizde  soruşturmayla ilgili henüz net bilgiler olmadığı için başka geniş bir açıklama  yapma imkanımız yoktur. Olay netleştiği zaman ayrıca soruşturmalarla ilgili  açıklama yapacağız. Şehitlerimize tanrıdan rahmet yaralılara da şifalar  diliyorum” dedi.
       
İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN
       
Olay yerinde açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da  olayın faillerinin en kısa zamanda bulunacağını belirterek, şunları söyledi:

“Üzücü bir olay geçenlerde bir polis servisine yapıldı. Mutlaka bunu  yapanları bulup deşifre edeceğiz. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik  kuvvetlerimiz ve devletin bütün kurum ve kuruluşları dimdik ayaktadır. Ayakta  olamaya da devam edecektir. Milletimize başsağlığı diliyorum.

Çapkın, bir gazetecinin, “Geçtiğimiz günlerde bir polis servisine  yapılan sadırı ile bu saldırı arasında bağlantı olabilir mi?” sorusu üzerine,
 “Çalışıyoruz olabilir. Çeşitli  yerlerde de olabilirdi ama burada oldu. Ancak ikisi bağlantılı olabilir diye göz önününde bulunduruyoruz” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin “Teröristler aynı olabilir mi?” sorusuna ise  Çapkın, “O konuda bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

HÜSEYİN ÇAPKIN: İKİ OLAY BİRBİRİYLE BAĞLANTILI OLABİLİR

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Küçükçekmece'deki polis aracına yönelik saldırıyla bugün gerçekleştirilen saldırı arasında bağlantı olduğunu düşündüğünü söyledi. Çapkın sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Geçenlerde bir polis aracı şimdi de askeri bir servis. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetleri dimdik ayaktadır. Ben milletimize baş sağlığı diliyorum. İki saldırı birbiriyle bağlantılı olabilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!