Vali: Bomba değil, bomba süsü verilmiş

Güncelleme Tarihi:

Vali: Bomba değil, bomba süsü verilmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 12:01

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Güngör Caddesi üzerine bırakılan küçük piknik tüpüne bağlanan zaman ayarlı bomba, vatandaşların zamanında fark etmesiyle facianın eşiğinden dönüldü. Zaman ayarlı bomba, alınan güvenlik önlemlerini ardından yerinde imha edildi.

Yüksekova ilçesi’nde sabah saatlerinde Güngör Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcunun önüne poşet bırakıldı. İddialara göre, bombayı bıraktığı belirtilen yüzü maskeli kişi, ardından da kuyumcu dükkanına girererek silahını çekip soygun yapmak istedi. Kuyumcu O.K., bu olaya karşı koydu. Çıkan arbede sırasında maskeli kişi, koyumcu O.K.,’nin parmağının ısırarak koparırken, maskeli bu kişi ise arbede sırasında başından aldığı darbeyle olay yerinden kaçtı.
Haberin Devamı

Güngör Caddesi üzerindeki bu kargaşa sırasında olay yerine bırakılan poşet bir kişinin dikkatini çekti. Bunun üzerine polise haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, caddeyi trafiğe kapatarak zaman ayarlı ve piknik tüpüne bağlı olduğu belirtilen bombayı, fünye kullanarak imha etti. Bombanın imha edilmesini ardından rahat bir nefes alırken, kuyumcu O.K., tedavi edilmek üzere önce Yüksekova Devlet Hastanesi’ne ardından da kopan parmağın yerine dikilmesi için Van’a sevk edildi.

VALİ TÜRKER: BOMBA DEĞİL

Hakkari Valisi Muammer Türker, Yüksekova İlçesi’nde Güngör Caddesi’ne bırakılan küçük piknik tüpüne bağlanan düzenlekle ilgili açıklama yaptı. Vali Türker, poşet içerisinde bırakılan fünye kullanılarak imha edilen cismin bomba olmadığını, bomba görüntüsü  verildiğini söyledi. Hakkari Valisi Muammer Türker, dağıtıldığı iddia edilen ’Mezit’ bildirileri ile ilgili güvenlik güçlerinin araştırma yaptığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!