Vali birlik başkanından borç istedi

Güncelleme Tarihi:

Vali birlik başkanından borç istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 12:34

Adana Valisi İlhan Atış, ziyaret için gittiği Ceyhan İlçesi Mustafabeyli Sulama Birliği Başkanı Muhammet Mazı’dan birliğin kasasında 1 milyon TL para olduğunu öğrenince, ‘Bize biraz borç versenize’ diye takıldı.

Vali İlhan Atış, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve beraberindeki heyetle ilçeye bağlı Tatarlı Köyü’ndeki kazı çalışmalarını yerinde izledi. Tatarlı Höyük’teki kazılar hakkında bilgi alan Atış, daha sonra Mustafabeyli Beldesi Sulama Birliği’ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Muhammet Mazı ve üyeler tarafından karşılanan Atış, Mazı ile kısa süre sohbet etti.

Birlik hakkında bilgi alan Atış, birliğin kasasında 1 milyon TL olduğunu öğrenince şaşırdı. Gülüşmelere neden olan Atış ile Mazı arasındaki diyalog şöyle gerçekleşti:

Vali: Beldede ne kadar dönüm arazi suluyorsunuz?
Mazı: 86 bin dönüm sayın valim.
Vali: Gayri resmi var mı?
Mazı: Hayır valim, tamamı 86 bin dönüm.
Vali: Kaç kuruş borcunuz var?
Mazı: Hiç borcumuz yok sayın valim.
Vali: Ne kadar alacağınız var?
Mazı: 400 bin TL civarında alacağımız var. Ayrıca 1 milyon TL de kasamızda birliğin parası var sayın valim.
Vali: Ohh, bayağı çokmuş. Bize biraz borç versenize.’

Gülüşmelere neden olan kısa sohbetin ardından çiftçilerin sorunlarını dinleyen Vali Atış, daha sonra birlik çevresini gezip beldeden ayrıldı.

PARA ÇİFTÇİYE HİZMET İÇİN HARCANIYOR

Birlik başkanı Muhammet Mazı, toplanan paranın çiftçiye hizmet amaçlı kullanıldığını belirterek şunları söyledi:
“Fazla harcanan suları daha ekonomik kullanmak için kapalı sistem kanal yapacağız. 287 kilometre uzunluğunda birliğe ait kanalet var, bunların onarılması gereken yerleri onarılacak. Tüysüz hattında 400 metre uzuğunluğunda kapalı kanal yapılacak. Tatarlı Köyü’nde 800 dönüm şebeke içinde sulama hattı döşenecek. Greyder ve pikap alınacak, tahliye kanalları temizlenecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!