Vali Aydoğdu: "İncelemeye sevindim"

Güncelleme Tarihi:

Vali Aydoğdu: İncelemeye sevindim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 11:37

BOLU ‘Abant Platformu’ toplantısında “DP’nin CHP’yi kapatmaması, İnönü’yü huzurlu bir yere göndermemesi talihsizliktir” dediği için hakkında İçişleri Bakanlığı'nca inceleme başlatılan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, sözlerinin tarihsel bir değerlendirme olduğunu söyledi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisini haklı bulan Aydoğdu, “Benim CHP ile ilgili söz söyleme yetkim değil, niyetim de olamaz” dedi.

Abant Platformu toplantısında CHP ile ilgili sözleri nedeniyle, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu hakkında İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da tepkisini çeken açıklamasının ‘tarihsel bir değerlendirme olduğunu’ savunan Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Valiliği önünde kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP ile ilgili söz söylemeye yetkisinin olmadığını belirten Vali Aydoğdu şöyle konuştu:
“Benim sözlerim tarihsel bir değerlendirmeydi. CHP’ye söz söyleme yetkim yok. Ben o konuda konuştum. Valiler siyasetle meşgul olmaz. Valiler işini yapar, kanunda verilen görevleri yapar. Benim sözlerim o manada tarihsel bir değerlendirmeydi. Sayın genel başkanın, ‘valilerin siyasi partilerle ilgili söz söylememesi’ konusundaki sözlerine gönülden katılıyorum. Sayın genel başkanın oradaki tepkisi haklı ama, basın benim değerlendirmemi bir tarihsel gündemden ziyade, güncel siyaseti konuşmuş gibi verdi. Benim CHP ile ilgili söz söyleme yetkim değil, niyetim de olamaz.”

‘GÜNLÜK SİYASET İŞİMİZ DEĞİL’

İçişleri Bakanlığı’nın CHP ile ilgili sözleri üzerine inceleme başlattığına sevindiğini de kaydeden Vali Cengiz Aydoğdu, valilerin ‘hükümetin’ ve ‘devletin’ diye ayrılmasını doğru bulmadığını kaydetti. Bakanlığın incelemesi sonucu gerçeklerin açığa çıkacağını belirten Vali Aydoğdu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Benim buradaki tutum ve davranışımı sizler biliyorsunuz. Devletin bize verdiği görevler çerçevesinde tarafsız bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir tereddüt olmadığını düşünüyorum. Kesinlikle günlük bir siyasetle ilgili söz söyleme niyetimiz olamaz. Esasen bizim işimiz de değil. Ben o anlamda söylemedim. ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine hak veriyorum’ sözünü söyle anlayın: Valilerin siyasetle ve görevle ilgili sözleri konusunda hak veriyorum. Kanun da böyle der. Biz de böyle düşünüyoruz. Basının o sözleri tarihsel bağlamdan koparıp, bugün için söylemiş gibi değerlendirilmesi bir tepkiye neden oldu. Elbette genel başkan haklı, valiler siyasetle uğraşamaz. Elbette hükümetin programını uyguluyorum. Burada Valileri hükümetin ve devletin temsilcisi sayar. Hükümet devlet ayrımını da doğru bulmuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!