Vale cinayeti davasında flaş gelişme: Yakalama kararı çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

Vale cinayeti davasında flaş gelişme: Yakalama kararı çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 16:02

İstanbul Kadıköy’de yaşanan ve iki kişinin yaşamını yitirdiği vale cinayeti davasında önemli bir gelişme yaşandı. Davanın tek tutuklu sanığı Hakan Ekşi için verilen tahliye kararı bozuldu. Cinayetin azmettiricisi olarak iddianamede adı yer alan Ekşi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Davanın, geçen hafta görülen duruşması sonrası çıkan tahliye kararı, yakınlarını kaybeden ailelerin tepkisine yol açmıştı. Hakan Ekşi'nin avukatı Kürşad Aras, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, bir önceki tahliye kararının yerinde olduğunu belirtti. Av. Aras, Ekşi'nin bugün adliyeye giderek teslim olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Geçen Ocak ayında, İstanbul Caddebostan İskele Sokak’ta meydana gelen olayda, müşteri olarak mekanda bulunan Murat Oğuzorhan ile Emre Ağbaş yaşamını yitirmişti. Yürütülen soruşturma kapsamında, 5 kişi hakkında dava açıldı.

Davanın tek tutuklu sanığı olan hakkında "Kasten öldürmeye azmettirme" suçundan müebbet ve "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan da 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen Hakan Ekşi geçen hafta yapılan duruşma sonrası tahliye edilmişti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararına, bir üst mahkeme nezdinde itiraz edildi. Mahkeme, tahliye kararını bozdu, Ekşi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Vale cinayeti davasında flaş gelişme: Yakalama kararı çıkarıldı

Aileler, karara tepki göstermişti. Duruşma salonunun önünde tartışma yaşanmıştı.

Haberin Devamı

İTİRAZ SONRASI YAKALAMA KARARI
Yakalama kararına ilişkin konuşan, bir kısım mağdur avukatı Cesim Parlak “Usulsüz bir tahliyeydi. Yakınlarının kaybeden ailelerin de tepkisi büyüktü. Üstelik, deliller toplanmadan böyle bir karar verildi. Üst mahkemeye yaptığımız itiraz sonrası yakalama kararı çıkarıldı. Umarız, azmettiriciyi de, tetikçi gibi ellerinden kaçırmazlar da yakalarlar” şeklinde konuştu. 

Vale cinayeti davasında flaş gelişme: Yakalama kararı çıkarıldı

AV. ARAS: BUGÜN TESLİM OLACAK
Hakan Ekşi'nin Avukatı Kürşad Aras ise, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, hakkında yakalama kararı verilen Ekşi'nin bugün adliyeye giderek teslim olacağını kaydederek "Tanık G. U., olayın sıcağı sıcağına verdiği iki ifadesinde de, S. Balık isimli işletmede oturdukları esnada, dışarıdan tartışma sesleri gelmesi üzerine, dışarı çıkacağı esnada silah sesleri gelmesi üzerine, içeriye geri döndüğünü, bu nedenle kimlerin tartıştığını, kimin ateş ettiğini yada kime ateş ettiğini görmediğini, beyan etmekte iken, olayın üstünden 2 ay geçtikten sonra, bir kısım müştekiler vekilinin talebi ile yeniden dinlendiğinde ise, S. Balık isimli işletmede oturduğu esnada, dışarıdan tartışma sesleri gelmesi üzerine dışarı çıktığını, silah ile ateş eden kişiyi bizzat gördüğünü, zaten olaydan sonra bu kişinin fotoğrafının da kendisine gösterildiğini, tam bu kişi ateş edecek iken, birisinin 'Durma lan, sık lan' dediğini duyduğunu, bu sözü söyleyen kişinin kim olduğunu görmediğini, ancak yazılı ve görsel basında Hakan Ekşi'nin yakalandığını öğrenince, bu sözü Hakan Ekşi'nin söylemiş olabileceğine kanaat getirdiğini, Hakan Ekşi'yi bizzat bu sözü söylerken görmediğini beyan etmiştir.

Haberin Devamı

Durumun farkında olan İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 06 Kasım  tarihli celsede, haklı olarak müvekkil Hakan Ekşi'nin tahliyesine karar vermiştir. İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, itiraz üzerine tutuklamaya esas yakalama kararı çıkarması ise, kamuoyu baskısı ile verilmiş, hukuk garabeti bir karardır. Bu hukuken anlaşılması mümkün olmayan kararı verenler, adalet tecelli ettiğinde, utançlarını gizlemekte güçlük çekeceklerdir.

Müvekkilimizin kaçmasını yada saklanmasını gerektirir bir durum söz konusu olmadığından, müvekkilimiz, 13 Kasım  itibari ile İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na giderek, teslim olacaktır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YENİDEN BAŞVURACAĞIZ
Av. Aras açıklamasının devamında ise "Müvekkilimizin teslim olmasının ardından, CMK'nın 104. maddesi kapsamında, müvekkilimiz Hakan Ekşi'nin tahliyesine karar verilmesi için İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunacağımızı, adalet tecelli edene dek sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız"

 

BAKMADAN GEÇME!