Vahşet, adeta bir soykırım

Güncelleme Tarihi:

Vahşet, adeta bir soykırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 00:00

İtalya’nın L’Aquila kentindeki basına bir değerlendirmede bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, Doğu Türkistan’daki olayları tanımlamak için kullandığı "vahşet" kelimesini, G8 liderleriyle görüşmelerinde de tekrarladığını belirtti.

Erdoğan şöyle konuştu: "Bu vahşet kelimesini zaten ülkemde kullandım. Onun zaten arkasındayım. Burada düşüncelerimi meslektaşlarıma tekrar ifade ettim. Çünkü yüzlerce insanın öldürüldüğü ve 1000’i aşkın insanın yaralandığı olayı, adeta bir soykırımı başka bir kelime ifade etmez. Bunu hem bir soydaş olarak, hem de aynı değerleri paylaşan insanlar olarak söylemek zorundayız. Bir taraftan evrensel değerleri konuşacağız, insan haklarını konuşacağız, öbür taraftan bunlara seyirci kalacağız. Nereden gelirse gelsin, hangi değerleri paylaşırsa paylaşsın, eğer insan öncelikli bir dünyayı paylaşıyorsak, bu konuda ikili ilişkiler veya menfaatler değil, insan öne çıkmalı. Tüm ülkeler el ele vermeli diye düşünüyorum. Çin yönetiminden failler üzerinde gerekli yaptırımların uygulamaya konulmasını bekliyoruz. İstediğimiz budur."

Erdoğan Ankara’ya dönüşünde sorular üzerine "Kullandığım ifadeyi bilerek kullanıyorum. Çin’deki olay adeta soykırımdır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!