Uzun evliliğin sırrı iyi kavgada

Güncelleme Tarihi:

Uzun evliliğin sırrı iyi kavgada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 08:34

Uzmanlara göre iyi kavga edebilen çiftler mutlu bir evlilik sürdürüyor. İyi kavga edebilmek için de şu hususlar önemli.

Haberin Devamı

Ä°YÄ° KAVGA ETMENÄ°N ALTIN KURALLARI

Ä°yi evliliklerle kötü evlilikleri birbirinden ayıran temel özelliklerden biri kavga edebilmek. Ä°yi kavga eden çiftlerin mutlu bir evlilik sürdürdüğü belirtiliyor.Â

Uzman Psikolog Erhan Özden'in Zaman Gazetesi'nde yer alan açıklamalarına göre yaşadığı yer, işyeri veya okul gibi evlilik dışındaki sosyalleşme alanlarında insanlar farklı davranışlar sergiler. Kendilerini mutsuz eden ya da çatışma yaşadığı kişileri hayatında uzağa koyabilir. Hiç görüşmeyebilir ya da kendilerini böyle ortamlardan uzak tutma yoluna gidebilir.

Ancak evlilik durumunda böyle davranışlar beklenmez. Özellikle çatışma anlarında eşinizi aynı ev içinde hayatınızdan uzağa fırlatmak çare olmaz. Bu şekilde evliliğinizle aranıza mesafe koymak, evli kimliğiyle bekâr yaşamak gibi ucube bir ruh halini size dayatır. Veya sadece çatışma çıkarmayacak konuların suni güvenlikli çatısında nefes almaya çalışırsınız ki bu evliliğinizi daha da çok kanatır.

Haberin Devamı

Bir uçurumun kenarında yürür gibi her an yine o 'açmaz' konulardan birinin uçurumuna düşmekten öyle korkar hale gelirsiniz ki; bu korku evliliğinizi sürekli gergin bir adrenalin bağımlısı haline getirir. O zaman acilen bir yetenek kazanmanız gerekir: Kavga etmek! Mutsuz evliliklerde sıfır kavga ve paralelinde içe çekilerek, kendi dünyasında kaybolma ya da her seferinde ruhsal hasar şiddeti biraz daha artan yaralayıcı kavgalar yaşanır. Mutlu evliliklerde ise "iyi kavga"lar vardır. İyi kavga etmek için şunlara dikkat edin:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!